Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Monster Magnet: még egy friss szerzemény a Last Patrol albumról

0920mmMindless Ones címmel még egy új dal hallgatható meg a világ egyik legjobb pszichedelikus stoner/hard rock csapata, a Monster Magnet október közepén megjelenő friss nagylemezéről. Az anyag a Last Patrol címet viseli, és állítólag visszatérést jelent a zenekar korai időszakának elborultabb irányvonalához.

Last Patrol címen október 14-én jelenik meg a Monster Magnet új albuma, amelyet Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stone Age, Bad Religion) producer segítségével készített el a banda, de a stúdiómunkában a korábbi kollaboráns, Matt Hyde (lásd még Slayer) is részt vett. „A Last Patrol visszatérést jelent a gyökereinkhez a hangulatot és a felvétel jellegét tekintve", mondja a zenéről Dave Wyndorf énekes/gitáros. „Totális pszichedelikus space rock a '60-as évek garázs-feelingjével, amit szinte kizárólag vintage gitárokkal, erősítőkkel és effektekkel rögzítettünk otthon, a New Jersey-i Red Bankben. A dalok amolyan space noir témák, a kozmikus bosszú, a csúcsra járó libidó, az elidegenedés és az epikus különlegesség történetei. Amolyan bizarr utazás ez egy sötét retro-jövő sikátoraiba, amely nem véletlenül néha elég sokban utal a saját életemre is!"

0724mmA lemez dallistája az alábbi:

01. I Live Behind The Clouds
02. Last Patrol
03. Three King Fishers (Donovan feldolgozás)
04. Paradise
05. Hallelujah
06. Mindless Ones
07. The Duke (Of Supernature) (itt meghallgatható)
08. End Of Time
09. Stay Tuned

A lemez megjelenését követően a Monster Magnet Észak-Amerikában turnézik, ahol tíz éve nem játszottak hagyományos koncertkörúton. Az esetleges európai bulikról még nem tudni semmit, de mivel Wyndorfék fő terepe mindig is a kontinens volt, és a kiadójuk is osztrák, szinte kizárt, hogy a Last Patrollal ne fordulnának meg errefelé. A csapat legutóbb 2010 őszén adott ki lemezt Mastermind címmel.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 janomanó 2013-09-20 15:43
Münchenben lattam őket pár hete, nagyon jó formában voltak, még a Wyndorf is visszafogyta a "többletet", remélem jönnek nemsoká újra errefelé is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.