Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindig felbosszant a zenészek politikai állásfoglalása”

Az amerikai elnökválasztás közeledtével egyre több zenész áll ki a médiában Barack Obama vagy Mitt Romney mellett, illetve valamelyik jelölttel szemben, ez azonban nem mindenkinek tetszik. Paul Stanley, a KISS frontembere például kifejezetten utálja a hasonló megnyilvánulásokat – beleértve ebbe főkollégája, Gene Simmons politikai nyilatkozatait is...

„Nem tudom, mi az idegesítőbb: a zenészek és színészek, akik politikáról beszélnek az interjúikban, vagy a média, amelyik lehetőséget ad nekik erre", fejtegette Stanley a Noisecreepnek. „Abszurd, hogy egy híresség simán beszélhet ugyanolyan súllyal a gazdaság vagy a politika kérdéseiről, mint egy sikeralbumról vagy egy filmről. Nem akarom bántani Gene-t, de úgy gondolom, hogy ő is része ennek a nonszensznek. Látsz valakit a tévében, és az illető egyetlen okból beszélhet az adott témáról: mert sikeres egy olyan területen, ami hihetetlenül távol áll attól, amiről éppen kérdezik. Tényleg nem tudom eldönteni, ki a nevetségesebb: a híresség, aki politikai kérdésekre válaszolgat, vagy aki ilyenekről kérdezgeti..."

„Általában van mondanivaló, de a zenészek politikai állásfoglalása mindig felbosszant", folytatta Paul. „Nagyon idegesítő embereket látni, amint semmiféle háttértudással nem rendelkeznek arról, amiről beszélnek. Vannak barátaim, akiknek tényleg komoly belső információik vannak a világ működésével kapcsolatban, de ők soha nem tennének olyan nyilatkozatokat, mint ezek a celebritások. Számukra sokkal összetettebb és érzékenyebb témák ezek ennél. A celebek ezzel szemben átlapoztak egy újságot, netán láttak valamit a CNN-en, aztán nekiállnak okoskodni olyan témákban, amikről igazából halvány fogalmuk sincs."

Gene Simmons az utóbbi hetekben többször is a republikánus Mitt Romney mellett érvelt a médiában.

 

Hozzászólások 

 
+4 #6 Pitta 2012-09-30 00:26
Egyrészt Stanley-nek nagyon igaza van, tényleg hülyeség egy zenésznek ilyenekről nyilatkoznia...másrészt meg még sincs igaza. Az átlag választópolgár is ugyanolyan (ha nem még hiányosabb) ismeretekkel rendelkezik a világ működéséről, mint a zenészek. Mégis elmennek, és legjobb tudások szerint szavaznak. Úgy gondolom, hogy azon szavazóknak, akik végül voksaikkal eldöntik, kik vezessék az országot, kb. 90%-a csak megérzések és szimpátia alapján tudnak választani, nincs mögötte semmi valós ismeret. Ez alapján meg szerintem a zenészek is nyugodtan megszólalhatnak .
Idézet
 
 
+3 #5 L 2012-09-29 10:45
Mondjuk Gene nem feltétlenül zenészként szólal fel egy-egy politikai kérdésben. Ne feledjük, hogy ő az mellett, hogy zenél egy milliárdos(?) üzletember is, akinek valószínűleg nem kevés gazdasági érdekeltsége van, így úgy gondolom, neki tényleg nem mindegy, ki lesz az elnök...
Gene Simmons, meg Dave Mustaine nem ugyanaz...
Idézet
 
 
+3 #4 tschaby 2012-09-28 15:51
Nem igazán értem Paul Stanleynek ez miért ekkora probléma. Amióta "politika" létezik, azóta léteznek minden korban politikailag elkötelezett művészek, vagy egyéb ismert személyek az adott időszakból,akik akár művekben, kiáltványokban, egyetemeken, akár máshogy ennek hangot is adtak. Legyen szó akár Villonról, Janus Pannoniusról, Rembrandtról, vagy akár Petőfiről és József Attiláról.
Engem ez ennyire nem zavar. Ha egy interjúban rákérdeznek egy zenésznél, mondja, ha akarja, ha dalt ír róla, tegye úgy. Max. ha nem tetszik nem hallgatom.
Idézet
 
 
+3 #3 Tom 2012-09-28 14:48
Korrekt.
Idézet
 
 
+6 #2 Palinkas Vince 2012-09-28 14:14
Lájk :)
De alapvetően vicces, hogy Gene a konzervatívok mellett szólal fel. Igaz, sose ivott, sose dohányzott, sose drogozott.
Idézet
 
 
+9 #1 roenick 2012-09-28 11:21
Akkor ő és Dave Mustaine ne lesznek barátok :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.