Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindig azt gondoltam, hogy egyszer majd enyhül a fájdalom, de még ma is csak várom ezt a napot”

Távozni kényszerült az Of Mice & Men soraiból Austin Carlile frontember. Az énekes egy viszonylag ritka és az egész életminőséget meghatározó betegséggel küzd, amely hosszabb távon sajnos összeegyeztethetetlennek bizonyult a kimerítő turnézással.

0805omm

Eddig sem volt titok, hogy az Of Mice & Men énekese, Austin Carlile Marfan-szindrómával küzd: ez a genetikai eredetű, vázrendszeri és ezekkel összefüggő keringési eltéréseket okozó betegség gyakori orvosi beavatkozásokat, folyamatos odafigyelést és speciális életmódot igényel, amit meglehetősen nehéz egy intenzíven turnézó zenekar időbeosztásával. A dolog Austinnak sem sikerült, az énekes bejelentette távozását az Egyesült Államokban igen népszerűnek számító, de Európában is egyre ismertebb csapatból. „Mindig azt gondoltam, hogy egyszer majd enyhül a fájdalom, vagy jobban leszek, de nem így lett, még ma is csak várom ezt a napot. Számos műtéten estem át, amelyet mind a sokéves turnézás tett szükségessé, és miután a felénél le kellett mondanunk októberben az európai turnénkat, megadtam magam. Valósággá vált a legnagyobb félelmem”, írta Carlile a kilépést bejelentő nyilatkozatában. „Három szakadásom van a gerincvelőmet övező idegi buroknál, és az orvosok megállapították, hogy minden alkalommal, amikor ordítok, a gerincfolyadék áthalad ezeken. Ez okozta azt a borzalmas fájdalmat, amit minden egyes fellépés alkalmával éreztem. Ettől az izmaim is begörcsöltek, és egész nap fáradtan, kellemetlenül éreztem magam.”

Az énekest orvosai most figyelmeztették: ha folytatja a turnézást és különösen az üvöltő éneklést, végleges és helyrehozhatatlan károkat okozhat a gerincvelejében és az idegrendszerében. Austin most Costa Ricában él, és itt folytatja tevékenységét: tiszta énekes zenékben, írásban gondolkodik. Társai, azaz Aaron Pauley basszer, Phil Manansala és Alan Ashby gitárosok, illetve Valentino Arteaga dobos természetesen elkeseredett a történtek miatt, de megértik és elfogadják társuk döntését. A zenészek Carlile közleménye szerint négyesben folytatják a bandát.

Az Of Mice & Men legutóbbi lemeze, a Cold World szeptemberben jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 revdav11 2017-01-02 15:23
Hát igen, ez csak idő kérdése volt. Nagyon sajnálom, mert abszolút nem egy rossz énekes, nem rossz frontember.
Ebbe az együttesbe is ott volt a potenciál, kérdés, hogy Austin nélkül mire mennek, lényegében Ő volt a zenekar "lelke".

Mindenesetre sok sikert és kitartást neki, az eddigiekért meg hatalmas tisztelet!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.