Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Minden vita ellenére nagy siker az új Dream Theater

Noha olyan mértékben osztja meg a tábort, mint az 1997-es Falling Into Infinity óta egyetlen lemezük sem, a listákon azért persze hozza a papírformát a Dream Theater grandiózus, új dupla nagylemeze. A The Astonishing a világ összes meghatározó piacán az élbolyban tanyázik.

0209dt2

30 ezer példány ment el az Egyesült Államokban a nyitóhéten a Dream Theater új lemezéből, ami nagyjából rímel az előző két album nyitóheti eladásaira, hiszen a legutóbbi, s/t nagylemezből 34 ezret, az azt megelőző A Dramatic Turn Of Eventsből 36 ezret passzoltak el a kezdő időszakban a tengerentúlon. A Billboard Top 200-on elfoglalt mostani tizenegyedik pozíció is inkább csak szimbolikus szempontból gyengébb, hiszen épphogy lecsúsztak a Top 10-ről, amelyet a fentiekkel sikerült megcsípniük (akkor a hetedik, illetve a nyolcadik helyen).

A lemez egyébként Norvégiában és nálunk, Magyarországon hozta a legjobb listás helyeket, hiszen másodikként startolt, de harmadik Olaszországban, Svédországban és Portugáliában is, és szintén bekerült a Top 10-be Hollandiában, Németországban (itt az ötödik), Ausztriában, Kanadában, Ausztráliában, illetve Japánban (tizedik). A Dream Theater emellett Nagy-Britanniában karrierje legjobb eredményének örülhet, itt ugyanis szintén tizenegyedikek lettek, és a legutóbbi lemez tizenötödik helyénél még sosem jutottak magasabbra a szigetországban.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #6 Venomádi 2016-02-16 05:57
Azért milyen érdekes, hogy egy Rudess meg egy Petrucci unalmas albumot ír? Mégiscsak lófasz a technikai tudás a zenében? Ha Lovrek ezt megtudja, alighanem a gitárjába dől.
Idézet
 
 
+3 #5 Blaze 2016-02-15 17:15
Meghallgattam én is a lemezt, és még korábban megfogadtam hogy lepörgetem párszor mielőtt véleményt alkotok. De az a szomorú hogy közben rájöttem hogy már nem érdekel. A mai Dream már sajnos elmegy mellettem. Akadnak jó részek, és biztos sok finomság kitűnne ha még sokszor meghallgatnám, de egyszerűen nem megy. Még a 2-es korong csak-csak, ott érdekesebb dolgok vannak és jóval rövidebb is. Az 50 perc az baráti. De az első? Kínszenvedés az a 80 perc. Nem is értem miért lett ennyire aránytalan a két lemez hossza. És tele van azzal a giccses mézes-mázas sziruppal, amit mindig is utáltam a csapattól. Eddig szerencsére csak a 6Degrees 2-es CD-jén kaptunk belőle nagyobb dózist. És az is vicc, hogy kb. 5-ször hittem azt hogy, na most van vége az első korongnak, de nem. Ennyi monumentális befejezés már megfeküdte a gyomromat. Szóval kedves Dream Theater, köszönöm hogy voltatok, felejthetetlen pillanatokat szereztetek nekem mind lemezek mind koncertek tekintetében, de úgy érzem útjaink végleg elválnak.
Idézet
 
 
+2 #4 P 2016-02-15 16:07
Ma már sokadjára ment végig. Szerintem sokkal izgibb lett volna, ha ezt tényleg musical módjára oldották volna meg és a szerepeket tényleg más és más énekesek nyomták volna fel és ezt a diszkográfián kicsit kijjebb helyezték volna el.
Idézet
 
 
#3 Jézus 2016-02-15 14:35
Szerintem még mindig fasza, attól függetlenül, hogy nem egy Images, vagy Awake, csak az emberek nem kapták, amit akartak. Ami eléggé fura egy ilyen zenekar kapcsán, ami mindig is meglepte a rajongókat. Vannak gyengébb albumok is, persze, de ettől függetlenül nem lehet leszarozni ezt. Azok, akik a Rush típusú zenék oldaláról közelítették meg a zenekart, már az Awake-ben leszarozták őket és kiábrándultak belőlük, ennyi.
Idézet
 
 
+2 #2 george 2016-02-15 14:19
Még szép hogy sikeres az új album...én hülye is bíztam bennük és rohantam megvenni.....utoljára!!!.....eljátszották a bizalmat(ha jól belegondolok,má r rég)....
Idézet
 
 
+3 #1 pth0mas 2016-02-15 12:12
Csak nem tudok megbarátkozni ezzel a lemezzel.Van 2 dal,ami tetszik,a többi.......,,
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.