Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike Portnoy szakított az Avenged Sevenfolddal

Befejeződött Mike Portnoy és az Avenged Sevenfold együttműködése - tette közzé a hírt a Dream Theater ex-dobosa, aki idén ősszel hagyta ott korábbi társait. Mike az eddigi állás szerint 2011-ben végig az Avenged Sevenfolddal turnézott volna, de a banda úgy döntött, végül maradnak az eredeti elképzeléseknél, és jövőre már mással folytatják.

„A zenekar úgy döntött, hogy 2011-ben már nélkülem indulnak tovább. Nagyszerű időt töltöttünk együtt idén, de az ő választásuk volt, hogy 2010 legvégén vessünk véget a kapcsolatunknak, ahogy az az eredeti tervekben is szerepelt", áll Mike sajtónyilatkozatában. „Fantasztikusan éreztem magam a színpadon a srácokkal minden este, és rengeteg kellemes emléket gyűjtöttem a közös élményekből. Mindig is büszke leszek arra, hogy az A7X család és történelem része lehettem. Szintén nagyra értékelem a rajongóikat és azt, amilyen szeretettel üdvözöltek a fedélzeten."

Mike azt követően került kapcsolatba az Avenged Sevenfolddal, hogy a zenekar dobosa, Jimmy „The Rev" Sullivan tavaly év végén elhunyt. Mint The Rev egyik példaképe és egyben az A7X nagy rajongója, Portnoy megtisztelőnek vette a csapat felkérését, hogy ő dobolja fel a már készülőfélben lévő Nightmare albumot. Utóbb ez lett az Avenged Sevenfold első Billboard-listavezető lemeze. Habár Mike végig azt állította, hogy nem az Avenged miatt hagyta ott a Dream Theatert idén szeptemberben, a pletykák természetesen a kezdetektől fogva ezt rebesgették.

Ami a jövőt illeti, Portnoy saját bevallása szerint csak amiatt izgatott, hogy mennyi érdekes projekt vár rá. Mint írja, végtelen zenei lehetőségek sora fekszik előtte, de konkrétumokat egyelőre nem közölt. Jelenleg azt sem tudni, ki dobol majd az Avenged Sevenfoldban a januárban startoló amerikai Nightmare After Christmas arénaturnén, ahol a Stone Sour lesz majd a vendég.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.