Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mike Portnoy: „Az Adrenaline Mob nem Liquid Tension Experiment”

Szó sincs egyszeri együttzenélésről Mike Portnoy, Russell Allen, Rich Ward, Mike Orlando és Paul DiLeo új bandája, az Adrenaline Mob esetében. A formáció tartós jelenlétet tervez intenzív turnézással, bemutatkozó lemezük pedig akár már nyár végén megjelenhet. Erről Portnoy beszélt egy friss interjúban.

„Most már több mint egy évtizede ismerem Russell Allent, és mindig is azt gondoltam róla, hogy roppantul alulértékelt énekes", mondta Mike Portnoy a MusicRadarnak. „Az egyik legjobb hang a zeneiparban, akit csak valaha is hallottam, akár még amolyan modernkori Ronnie James Diónak is nevezném, annyira fenomenális. Azonban amennyire elkötelezett tábora van az underground kultikus prog világban a Symphony X-nek, ahhoz képest Russellt mindig is sokkal kevésbé ismertnek gondoltam a megérdemeltnél. 2007-ben a Dream Theaterrel magunkkal vittük őket Európába turnézni, és emlékszem, ahogy minden este a színpad oldaláról figyeltem őket. Hihetetlen tiszteletet éreztem Russell iránt, a hangjától és a színpadi jelenlététől is totálisan megpadlóztam. Ő pedig azt mondta, a Dream Theatert figyelte, és tanulmányozta, hogy én mit csinálok. Mindig is kedvelte, hogy rockdobos vagyok egy progresszív zenekarban, persze nem megtagadva a progos hatásaimat sem, és az elejétől fogva végletesebb, metalosabb felfogású ütősnek tartott."

Mike szerint a páros régóta gondolkodik valami közös munkán, az idő pedig akkor érkezett el, amikor Portnoy ismét függetlenné vált (vagy talán helytállóbb, ha úgy fogalmazunk, hogy két szék között a pad alá esett). „Teljesen véletlenül Russell és Mike Orlando az elmúlt évben együtt dolgoztak ezen az anyagon, és épp össze akartak rakni egy bandát. Amint Russell megtudta, hogy talán ráérek, felhívott, aztán meghallgattam a zenét, és nem volt több kérdés, benne voltam. Ennyire erősek voltak a dalok."

Portnoy azt mondta, a zenekar olyan gyorsan ki akarja hozni az Adrenaline Mob lemezét, ahogyan csak lehetséges, és intenzív koncertezést is terveznek. „Más megközelítéssel akarunk nekikezdeni a dolognak, mint ami a korábbi projektjeimet jellemezte, legyen szó akár a Liquid Tension Experimentről, akár a Transatlanticről, akár a feldolgozásbandáimról. Azok inkább amolyan egyszeri dolgok voltak, az Adrenaline Mobot azonban rendesen turnézó bandaként szeretnénk felépíteni, amolyan igazi zenekarként. Nem ez lesz az egyetlen zenekarunk persze, de rendszeresen visszatérünk majd hozzá. Az album erős: egyike azon lemezeknek, ahol minden dal óriási. Tényleg úgy gondolom, hogy megfoghatunk vele egy új közönségréteget."

Az Adrenaline Mob lemeze akár már nyár végén, ősz elején a boltokba kerülhet.

 

Hozzászólások 

 
-1 #6 kamikaze 2011-06-28 13:31
Ez eddig a mai nap legjobb poénja! Hatalmasat röhögtem rajta. De egyébként mennék rá én is. Most! :)

Idézet - Valentin Szilvia:
http://www.youtube.com/watch?v=UvsUy3toqYI


Koncertet akarok. Azonnal!
Idézet
 
 
#5 Valentin Szilvia 2011-06-28 11:14
Idézet - kamikaze:
Ehhez mit szóltok?

http://www.youtube.com/watch?v=UvsUy3toqYI


Koncertet akarok. Azonnal!
Idézet
 
 
-1 #4 kamikaze 2011-06-28 10:59
Ehhez mit szóltok?

http://www.youtube.com/watch?v=UvsUy3toqYI
Idézet
 
 
-1 #3 kamikaze 2011-06-22 14:44
Ebből a "vegyesfelvágott ból" annyit sikerült kihallanom, hogy - elsősorban természetesen Allen hangja miatt - eléggé Symphony X hangulatú a zene, és néha mintha maga Zakk Wylde gitározna egy-két nótában, ami persze nem igaz. Alapjában véve jónak tűnik a zene, kérdés, hogy mennyire lesz egyéni. Azt viszont kétségbe vonom, hogy a két anyabandánál jobb lenne, mert az új Symphony-t nehéz lesz lekörözni, és bízom a Dream-es srácokban is, de persze végig kéne hallgatni az egész lemezt. Ami késik, nem múlik.
(Talált magának Porti elfoglaltságot! )
Idézet
 
 
#2 mrataxi 2011-06-22 14:14
milyen két szék között a pad alá? most a dt-re és az a7x-re kell gondolni? nem hiszem, hogy mike ezt esésként fogja fel, én pedig egyenesen előrelépésnek látom, legalábbis zenei minőségben (a7x ugyanmár). szerintem neal morse és minden valószínűség az adrenaline mob is jobb a dt-nél és főleg az a7x-nél, meg még lesznek itt jó dolgok minden bizonnyal
Idézet
 
 
-1 #1 Tamas 2011-06-22 09:08
Kivancsi leszek, 2 hatalmas kedven zeneszem van benne!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.