Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Michigani csapatot kiáltottak ki a következő nagy rockszenzációnak

Greta Van Fleet névre hallgat az a nagyon erősen Led Zeppelin-hatású csapat, amely jelenleg az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb rockdalával büszkélkedhet. A michigani négyest több orgánum máris a következő nagy rockszenzációként tálalja.

0918gretavanfleet

Az amerikai aktív és mainstream rockrádiós lista első helyére is felkúszott a Greta Van Fleet Highway Tune című dala, amely a zenekar áprilisban kiadott debütáló EP-jén, a Black Smoke Risingon szerepel. A szám lejátszásai a Spotify-on már meghaladták a négymilliót, de a klip is több mint kétmillió felett áll a YouTube-on, miközben a zenekar egyre nagyobb helyeken koncertezik a tengerentúlon.

Maga a csapat a michigani Frankenmuth városából származik, tagjai Josh Kiszka énekes, Jake Kiszka gitáros, Sam Kiszka basszer/billentyűs és Danny Wagner dobos. Már a felállás is zeppelines, a zene pedig még jobban, de a zenekar tisztában van ezzel. „A szüleink folyamatosan nagyon jó zenéket játszottak otthon”, mondta erről Sam a Pollstarnak. „Apukám már akkor John Lee Hookert, Robert Johnsont, Sam And Dave-et, Joe Cockert játszott nekem, hogy egyáltalán emlékezhetnék rá. Szerintem a lelkünkbe ivódott ez az egész csak azáltal, hogy ilyen fiatalon ezeket hallgattuk. A legkorábbi dolgok egyébként, amikre emlékszem, hogy hallgatom, a The Allman Brothers és a Beatles. Az EP-nk pedig nagyon rockos, bár a készülő első albumunk a Greta Van Fleet ennél sokkal több oldalát villantja majd fel, több dimenziója lesz majd: akusztikus dolgok, billentyűk, csodaszép dolgok.”

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 keviny 2017-09-20 11:29
Egyáltalán nem rossz, de azért sose gondoltam volna, hogy egyszer szenzációs dolog lesz ennyire pofátlanul lenyúlni a Depeche Mode Dream On-jának főtémáját.

(tudom tudom, nincs olyan hogy nyúlás, tudom)
Idézet
 
 
#6 Venomádi 2017-09-19 23:24
Idézet - Bólogató kutya:
Rockszenzációna k titulálni erős médiatúlzás.


Értsd: Lesz még benne több lóvé is.
Pedig valóban nem találták fel a melegvizet. Maga a "tune" szó sem a kreativitás csúcsa.
Idézet
 
 
+6 #5 Bólogató kutya 2017-09-19 14:31
Ügyesek a srácok, de...
Rockszenzációna k titulálni erős médiatúlzás. 100% Led Zeppelint játszanak. Az Airbourne is rohadt jó, ők meg AC/DC-t tolnak, ők miért nem rockszenzáció ugyanezzel az erővel?
Számomra a rockszenzáció 2017-ben hatásában valami olyan kategória, mint pl. amit a Korn művelt 1995/96-ban, vagy akár a RATM, vagy később pl. a Mastodon. Ezek a srácok minimális megújulás nélkül retro zenét játszanak. Jók, és tetszik is, amit csinálnak, de nagyon sok hozzájuk hasonló banda működik jelenleg is.
Ettől még sok sikert kívánok nekik! Kíváncsi vagyok a lemezükre.
Idézet
 
 
+5 #4 Venomádi 2017-09-19 10:11
A következő, vagy azutáni lemezzel eldől minden. Most még túlságosan kihallik a majmolás, de legalább kellemes a gondolat, hogy nálam fiatalabbak is ugyanazt a zenei világot vallják, mint én.
Idézet
 
 
+4 #3 VorTexX 2017-09-19 01:24
Az az érzésem, hogy ebben a csapatban tenyleg határozottan megvan valami plusz. Meglátjuk, hogy a mai világban mire lesz ez elég...
Idézet
 
 
+5 #2 Béla 2017-09-18 20:46
Én meg aszondom ezek a srácok kurva jól zenélnek és rettentő fiatalok. Szóval ebből bármi lehet. Scorpion Child felkötheti a gatyát meg az ózon mama is:D
Idézet
 
 
+4 #1 én vagyok 2017-09-18 20:17
Vessetek rám követ , ássatok el 8láb mélyre, de nekem ez akkor sem tetszik....lehet a fülemmel van baj? Nem hallom ki az "értéket" ?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.