Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mi a pokolra kell Mattnek annyira a pénz, hogy további heti húsz óra munkát vállal be érte?”

Kim Thayil, a Soundgarden gitárosa kikéri magának azokat a gyanúsítgatásokat, amelyek szerint a zenekar csak azért alakult újjá, hogy nagyokat kaszáljon. A csapat a Smashing Pumpkins főnök Billy Corgantől is megkapta ezeket a vádakat, de a gitáros szerint aki ilyesmit emleget, nem tudja, miről beszél.

„Hogyan lehetne szó kaszálásról?”, kérdezett vissza a vádakat firtató kérdésre Thayil a The Phoenixnek adott interjújában. „Egyáltalán hol van ma pénz abban, ha valaki lemezt készít? Oké, amikor a Lollapaloozán játszottunk, akkor természetesen kifizették a fellépésünk díját, de egyébként… Amúgy meg miért lenne szükségünk még több pénzre? A Soundgarden nem olyan, mint az Afghan Wings vagy a Payment, mögüttünk egy roppant sikeres karrier áll. Matt Cameron ráadásul egyből a Pearl Jamben folytatta utána, az isten szerelmére! Mi a pokolra kell neki annyira a pénz, hogy további heti húsz óra munkát vállal be azért, hogy dalokat írjon és próbáljon a Soundgardennel, illetve a mi ügyeinkkel is foglalkozzon még pluszban? Tök jól elvan, köszönjük…”

Thayil szerint a Soundgarden esetében meg sem fordult a fejekben, hogy értelme lenne csakis a pénz miatt újjáalakulni. „Ott van egy rakás másik banda is: az Alice In Chains pár évvel előttünk tért vissza, de a Smashing Pumpkins is, még ha az nem is igazán a Smashing Pumpkins, hanem Billy Corgan szólóprojektje pár új arccal… Nem tudom, miért lett hirtelen ennyi régi zenekar ismét aktív. Talán mind akkor oszlottunk fel, amikor még fiatalok voltunk, mára pedig mindenki felnőtt, és ráébredt, hogy egyszerűen hiányoznak az igazi érdekességek a mai populáris zenékből. Legalábbis szerintem ez az ok.”

A zenekar visszatérő lemeze, a King Animal tavaly ősszel jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.