Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica, Slayer, Sting: közös jótékonykodás Dio alapítványánál

Mintegy 450 ezer dollárt, azaz több mint 80 millió forintot gyűjtött eddig rákkutatási célokra a The Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund nevű pénzalap, amelyet a május 16-án egy éve elhunyt legendás heavy metal énekes özvegye, Wendy Dio hozott létre. Még 2011-ben tető alá hoznak a egy hatalmas méretű hangszerárverést is a világhírű Christie's aukciósházzal közösen, amelynek bevételei szintén az alapítványt gazdagítják majd.

A szóban forgó aukcióra a tervek szerint szeptemberben kerül majd sor New Yorkban, és azon világhírű zenészek gitárjait és basszusgitárjait árverezik majd el a rákkutatást segítő célzattal. Eddig már több mint száz nagynevű muzsikus ajánlotta fel hangszereit, köztük olyanok, mint Eddie Van Halen, Slash, a Metallica és a Slayer tagjai, Geddy Lee a Rushból vagy a könnyedebb műfajok képviselői közül Sting.

Az alapítványt Dio özvegye és egykori menedzsere, Wendy Dio hozta létre, célja pedig a rák mielőbbi felismerésének és megelőzésének elősegítése különböző szűrőprogramok és oktatási tevékenység révén. „Ronnie halála után döntöttünk az alapítványról", mondta egy tavalyi interjúban Wendy. „Meg akart gyógyulni, utána pedig jótékonykodni, pénzt gyűjteni rákkutatási célokra. Miután elment, eldöntöttem, hogy továbbviszem az elhatározását."

Ronnie James Dio, a Rainbow, a Black Sabbath és a DIO énekese tavaly május 16-án halt meg gyomorrákban. Távozásának egyéves évfordulóján sírjánál összegyűjtek egykori zenésztársai és közeli barátai.

Június 6-án a Sanctuary Mightier Than The Sword címmel átfogó válogatást jelentet meg az énekes munkásságából, rajta az alábbi dalokkal:

Egyes lemez:

01. Carolina County Ball
02. Love Is All
03. The Temple Of The King
04. Catch The Rainbow
05. Stargazer
06. Run With The Wolf
07. Kill The King
08. Long Live Rock 'N' Roll
09. Lady Of The Lake
10. Gates Of Babylon
11. Die Young
12. Heaven And Hell
13. Children Of The Sea

Kettes lemez:

01. The Mob Rules
02. Voodoo
03. Country Girl
04. Holy Diver
05. Rainbow In The Dark
06. We Rock
07. Rock 'N' Roll Children
08. All The Fools Sailed Away
09. I
10. Push
11. One More For The Road
12. Shadow Of The Wind
13. Neon Knights
14. Bible Black

Ronnie James Dio posztumusz megjelent doningtoni koncertlemezéről itt, az énekes páratlanul gazdag pályafutásáról itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.