Shock!

június 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: majdnem 50 ezer ember előtt hangzott el először élőben az Escape

Lezajlott a hétvégén Atlantic Cityben a Metallica által szervezett Orion + fesztivál, ahol James Hetfieldék ismét igazi csemegével szolgáltak a rajongóknak: az első este a zenekar teljes egészében eljátszotta az 1984-es Ride The Lightning albumot, és róla az Escape-et, amely soha korábban nem hangzott még el élőben.

A Metallica idén a fekete albumos európai körrel már teljesített némi restanciát a koncerten sosem játszott dalok tekintetében, hiszen az 1991-es lemezről sem játszották korábban egyszer sem a Don’t Tread On Me-t, a My Friend Of Miseryt és a The Struggle Withint. A New Jersey-i Atlantic Cityben rendezett megaméretű, a zenekar által összerakott Orion + fesztiválon a csapat emellett újabb különlegességet pipált ki a listáján: az 1984-es Ride The Lightning egyik legfogósabb darabja, az Escape valami miatt mindig kimaradt eddig a szórásból – a maga idejében is –, most azonban természetesen ezt is előszedték.

„A dal, amit soha korábban nem akartunk játszani, most itt van a programban”, vezette fel a nótát James Hetfield, amibe a Metallica rájuk jellemző csavarral egyébként a ’88-as The Frayed Ends Of Sanity jellegzetes intrójából csapott bele. Az Escape leporolásával – ha nem tévedünk – immáron utóbbi az egyetlen dal, ami még soha nem hangzott el élőben az első öt albumról, hiszen a To Live Is To Die-t a tavalyi évfordulós koncerteken már előszedték. Az Orion + fesztivál mérlege egyelőre még nem ismert, a végső következtetések a következő hetekben születnek majd meg, az azonban biztos, hogy a Metallica nem szenvedett érdektelenségtől: csak a szombati napon legalább 45-50 ezer ember figyelte a koncertjüket, és vasárnap ugyebár karrierjük során első ízben az Egyesült Államok is teljes egészében megkapta élőben a fekete lemezt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.