Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: Dio és Deep Purple tribute lemezeken szerepelnek

Két tribute albumon is szerepel idén a Metallica, akik mindig is szerették a feldolgozásokat. James Hetfieldék egy Ronnie James Dio és egy Deep Purple előtt tisztelgő anyagon bukkannak majd fel, de egyelőre még nem tudni, mely dalokkal.

Az utóbbi években azt szoktuk meg, hogy a tribute albumok nagyrészét levitézlett egykori rocksztárok alkalmi haknicsoportosulásai által felnyomott érdektelen utánjátszások töltik meg, az év második felére várható, Wendy Dio által összeszervezett Ronnie James Dio emléklemez azonban a jelek szerint más lesz. Akinek az Anthrax, Rob Halford, Lemmy, Ian Gillan, Alice Cooper, Glenn Hughes, Sebastian Bach, Dave Grohl és Chris Jericho szereplése nem elég, az most végleg meggyőződhet arról, hogy ezúttal nagypályás vállalkozásról van szó, a feldolgozók listájához ugyanis a Metallica is csatlakozott. „Megkerestük Wendy Diót, hogy mi is részesei lehessünk a lemeznek", mondta James Hetfield a brit Metal Hammernek. „Megtiszteltetés, hogy szerepelhetünk az anyagon, és mi is megünnepelhetjük Ronnie életét és nagyszerű munkásságát."

Lars Ulrich mindehhez hozzátette: a Metallica egy másik tribute lemezen is szerepel majd idén, ami a Deep Purple 1972-ben megjelent klasszikus Machine Head anyaga előtt tiszteleg majd. „Erre az ajánlatra sem mondhattunk nemet, úgyhogy most bőszen túrjuk Dio és a Purple diszkográfiáját, és remélhetőleg elő tudunk rukkolni valami olyasmivel, ami méltó ezekhez a fantasztikus zenészekhez", mondta a dobos.

A Purple anyagról egyelőre nem tudni sokat, a Dio előtt tisztelgő albummal kapcsolatban azonban már biztosnak látszik, hogy Dave Grohl a The Mob Rulesban, Halford pedig a Long Live Rock'N'Rollban szerepel majd. Minden előadó maga választja ki a dalt, amit játszani szeretne.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.