Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Messiah Marcolin is erősíti az Amon Amarth legénységét

Messiah Marcolin, a Candlemass egykori énekese is vendégszerepel a svéd Amon Amarth új nagylemezén, amely júniusban jelenik meg a Metal Blade-nél. Mindez megerősíteni látszik, amit a viking metalosok előzetesen is rebesgettek az albumról, vagyis hogy némileg frissíteni szeretnének a recepten.

Messiah Marcolin a napokban csatlakozott az Angliában, Andy Sneap producerrel dolgozó Amon Amarth legénységéhez, és legalább egy dalban színesítő vokálokkal erősíti Johann Hegg énekest. Az egyedi hangja mellett szerzetesi ruhájáról is elhíresült Marcolin 1987 és 1991 között, majd 2002-ben, illetve 2004 és 2006 között állt a Candlemass élén, és olyan klasszikus lemezeket erősített hangjával ezekben az időkben, mint a Nightfall, az Ancient Dreams vagy a Tales Of Creation.

Az Amon Amarth minden korábbi sikereit felülmúlta az utolsó három nagylemezzel, ám legkésőbb a legutóbbi, 2011-es Surtur Risingnál már a legelfogultabb fanatikusok is megjegyezték, hogy a zenekar beállt egy biztos receptre, és jottányit sem változtat a bevált formulákon. A jelek szerint ennek a viking death metalosok is tudatában vannak, éppen ezért kötöttek ki Andy Sneap producernél, aki korábban olyan bandákkal dolgozott, mint a Testament, az Exodus, az Accept vagy az Arch Enemy. „Mindenképpen változtatni akartunk, és Andy neve már ott van a fejünkben pár éve”, mondta a producercseréről Olavi Mikkonen gitáros a Decibel magazinnak. „Miután személyesen is találkoztunk vele, éreztük, hogy jó kapcsolatot alakíthatunk ki egymással. Meggyőződésünk, hogy a lemez szaggatni fog.”

Az egyelőre cím nélküli új Amon Amarth mű júniusban kerülhet a boltokba a Metal Blade gondozásában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.