Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mégsem csípte meg a Billboard első helyét az új Van Halen album

187 ezer példányos eladással a Billboard-lista második helyén kezdett a Van Halen új nagylemeze, az A Different Kind Of Truth. A zenekar tizennégy éve várt visszatérő albuma végül nem tudta letaszítani a dobogó csúcsáról a Grammy-gálát is letaroló énekesnő, Adele 21 című nagylemezét.

A Van Halennek persze így sincs oka szégyenkezésre, hiszen a 187 ezer példány akkoriban is jó eredménynek számított volna, amikor az emberek még tényleg tömegével vásároltak lemezeket. A csapat utolsó, David Lee Roth-tal készített új felvételeket tartalmazó anyaga, a Best Of Volume I válogatás például 233 ezer példánnyal debütált 1996-ban a lista legtetején.

Mindez ugyanakkor azt is maga után vonja, hogy a csapatnak továbbra sem sikerült Roth-féle soralbummal az amerikai eladási listák csúcsára kerülnie: a legutolsó teljes közös anyag, a 1984 ugyan hosszú hetekre beragadt a második helyre, ám Michael Jackson Thrillerét még annak dacára sem tudta lenyomni az élről, hogy minden idők legsikeresebb rocklemezei közé tartozik. Így aztán most a bandát előszeretettel ostorozó ex-énekes, Sammy Hagar örülhet csak igazán, hiszen a vele készült négy stúdióanyag ezzel szemben mind megjárta a Billboard-lista élét. A Van Halen utolsó lemeze, a Gary Cherone énekelte, visszafogott sikerű Van Halen III a lista negyedik helyén kezdett 1998 márciusában.

Az új Van Halen egyébként mindenfelé igen sikeresnek tűnik, bár igazából mindig is az Egyesült Államok számított a csapat igazi terepének. A világ kiemelt lemezpiacai közül Eddie-ék Németországban (8.), Nagy-Britanniában (6.) és Ausztráliában (4.) is a Top 10-ben kezdtek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.