Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkapta platinalemezeit Ozzytól a halálos beteg Lee Kerslake

Platinalemezeket kapott Ozzy Osbourne-tól Lee Kerslake. A legendás dobos halálos beteg, az orvosok szerint mindössze hónapjai vannak hátra.

0119kerslake

Többszörös áttétes prosztatarákban szenved Lee Kerslake, a Uriah Heep és Ozzy Osbourne volt dobosa. A 71 éves zenésznek orvosai tavaly év végén mindössze nyolc hónapot jósoltak, így Lee jelenleg már a hagyatékát rendezi: egy dokumentumfilmen dolgozik karrierjéről, illetve igyekszik elvarrni minden szálat az életében. Ennek jegyében nyilatkozta múlt hónapban, hogy akkori munkája elismeréseként nagyon szeretné megkapni a neki járó platinalemezeket Ozzy Blizzard Of Ozz és Diary Of A Madman albumaiért, és az ügyben levelet is írt Osbourne-éknak. Utóbbiak teljesítették Kerslake vágyálmát, a dobos ugyanis egy olyan fotót posztolt, amelyen a két platinalemezzel, illetve egy Ozzy által kézzel írott levéllel látható.

A dolog önmagában talán nem tűnik akkora lépésnek, pedig az, Kerslake és Ozzyék viszonya ugyanis igen viharos volt az elmúlt két évtized folyamán. Miután az első két lemezt eredetileg feljátszó Bob Daisley basszer és Lee elmaradt jogdíjak miatt beperelték Ozzyt az évezred elején, a 2002-es újrakiadásokon letörölték a sávjaikat, és újrajátszatták azokat Robert Trujillóval, illetve Mike Bordinnal, a turnécsapat akkori tagjaival. A Sharon Osbourne által meghozott döntés nemcsak a rajongótáborban váltott ki óriási felháborodást, hanem azt utólag maga Ozzy is kifogásolta. A későbbi újrakiadásokon már ismét az eredeti basszus- és dobsávok voltak hallhatók, ugyanakkor Kerslake és Daisley elveszítették a jogdíjakért folyó pereket, ami a dobost a járulékos költségek miatt a tönk szélére sodorta anyagilag – e nehézségekből azóta sem volt képes felállni.

 

Hozzászólások 

 
#3 latexbaba 2019-01-19 18:46
Sharon a rock biznisz legundorítóbb spinéje. Dickinson is tudna mesélni...
Idézet
 
 
#2 Gábor 2019-01-19 17:48
Megint elmegy egy rocklegenda :(
De legalább a végére megjött Ozzy/Sharon esze.
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2019-01-19 10:42
A gesztus helyes, csak eléggé megkésett, illetve Kerslake esetében már nem semlegesít(het) i a korábban történteket. Nem tudható ugyanis, hogy ez a herce-hurca mennyiben játszott közre a fizikai állapotának romlásában. Használni biztosan nem használt. Ha utólag is, de végre jó döntést hozott (Sharon) az Osbourne házaspár. Az üzlet sem írhat felül valós történeteket, az emberi sorsokról már nem is beszélve.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.