Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent Téglás Zoli új lemeze, frissült a szólózenekar felállása

zoliband_cSanta Monica címmel jelent meg a Zoli Band új nagylemeze. Téglás Zoli egy megújult felállású csapattal lát neki a következő időszakban az album népszerűsítésének.

Megjelent a magyar származású amerikai énekes, Téglás Zoli (Ignite, ex-Pennywise, ex-The Misfits) saját nevét viselő Zoli Band zenekarával elkészített Santa Monica című második nagylemeze. Az album az Edge Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és már meghallgatható a legtöbb online streaming felületen. A zenekar áprilisban tizenkét állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, amelynek befejezéseként visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 Hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be az album dalait.

Téglás Zoli pár év kihagyás után most ismert magyar zenészekkel lehelt új életet szólóprojektjébe: a zenekar Lukács Peta (Bikini), Szebényi Dani (Kowalsky meg a Vega) és Szűcs Péter (Superbutt, Ørdøg) tagokkal kiegészülve vált magyar szupergrouppá ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címen, más tagsággal. Az album keverését és maszterelését Frank Gryner producer (Rob Zombie, A Perfect Circle, Tommy Lee, Andrew W.K.) végezte. Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice in Chains, Stone Sour, illetve a Scorpions. „Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice in Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni", mondja Zoli.

A lemezről előzetesen kiadott Angel's Wings rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130 ezren hallgatták meg. Az angol nyelvű Santa Monica egy dalnál tesz kivételt, utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor-vers, a Falu végén kurta kocsma átdolgozott, megzenésített változata. Az albumhoz hamarosan érkezik az első videoklip is, amelyet a Budapest My Love című tételre forgattak.

 

Hozzászólások 

 
#4 Verebélyi Gábor 2019-04-08 09:35
Baromira vártam ezt a lemezt. Az előzetesen beharangozott dalokat rojtosra hallgattam a kocsiban! Végre egy lemez, amitől fülig ér a magamfajta szája. És Peta elképesztően játszik rajta! Aranyba kell önteni a csóka kezét! Április 25-én irány Debrecen!
Idézet
 
 
#3 Szűcs István 2019-04-07 22:00
A név olyan, amilyen, ám a tartalom kivédhetetlenül lélegzetelállít ó. A Santa Monica album egy érett, egy csodás érzelmes alkotás. Zoli rengeteget énekel rajta, és olyan fogós dallamok jöttek ki belőle, hogy leesett az állam, amikor némelyik dalt meghallottam.
Idézet
 
 
#2 latexbaba 2019-04-07 20:33
Igazán nem szeretnék megsérteni senkit sem, de ez az Ignite-nál és Peta szólólemezénél is sokkal jobb.
Idézet
 
 
#1 99 2019-04-07 11:08
Zoli band.......komolyan?ez volt a legkreatívabb név ami eszébe jutott....mitnha valami valami vidéki búcsús lagzi metal zenekar neve lenne. Am szerencsére a zene sokkal jobb.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.