Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent a Sons Of Apollo albuma, nézd meg a Lost In Oblivion videóját!

Megjelent Mike Portnoy, Billy Sheehan, Ron „Bumblefoot” Thal, Derek Sherinian és Jeff Scott Soto zenekara, a Sons Of Apollo lemeze. A csapat most elkészítette a Lost In Oblivion videóját.

0801soa

Október 20-án, azaz ma megjelent a Sons Of Apollo első lemeze, a Psychotic Symphony. A csapatban két ex-Dream Theater-muzsikus, Mike Portnoy dobos és Derek Sherinian billentyűs egyesítette erőit Billy Sheehan basszerrel (Mr. Big, The Winery Dogs), Ron „Bumblefoot” Thal gitárossal (ex-Guns N’ Roses) és Jeff Scott Soto énekessel. „Derekkel már nem sokkal azután összejöttünk, hogy 2010-ben otthagytam a Dream Theatert”, mondja Mike. „Összehoztunk egy instrumentális bandát Billy Sheehannel és Tony MacAlpine-nal (ez a csapat Budapesten is fellépett – a szerk.), és nagyon jó volt ismét vele dolgozni. A turné óta nyaggatott vele, hogy alapítsunk egy igazi, eredeti, ténylegesen működő bandát is, csak sosem volt megfelelő az idő, mert túl sok minden mással kellett foglalkoznom közben. De most végre elérkezett az alkalom, és létrehoztuk a dolgot. És ez tényleg egy zenekar. Billyvel pedig ott vesszük fel a fonalat, ahol a The Winery Dogsszal letettük, azután ez számunkra a következő teljes munkaidős állás. Ezzel most nem azt mondom, hogy a The Winery Dogs feloszlott, mert nem, csak szünetet tartunk. Ez a csapat viszont most beindul, és 2018-ban körbeturnézzuk vele a világot. Ez most mind az ötünk számára a fő prioritás.”

sonsofapollo_cA dallista az alábbi:

01. God of The Sun
02. Coming Home
03. Signs of the Time
04. Labyrinth
05. Alive
06. Lost In Oblivion
07. Figaro's Whore
08. Divine Addiction
09. Opus Maximus

A zene az ígéretek szerint modern, de velejét tekintve old school, és a virtuóz megoldások mellett igazi rock’n’rollt játszanak, amelyben a Dream Theater technikássága keveredik a Van Halen, a Deep Purple vagy a Led Zeppelin groove-osságával. A megjelenés örömére a zenekar most bemutatta a Lost In Oblivion című szám klipjét.

 

Hozzászólások 

 
#6 OBI van, Kenobi? 2017-10-21 08:00
Miért is kellett Dereket kirakni a Dream-ből anno?! :O
Idézet
 
 
-2 #5 Hodor 2017-10-21 07:58
HOOODOOOR!!! HODOR, HODOR, HODOR!!!
Idézet
 
 
-2 #4 bogar 2017-10-21 07:25
Szerintem alapvető eltérés a DT és eközött, hogy itt klasszikus értelemben vett szórakoztatók játszanak, míg a DT előadásmódja rendkívül introvertált. Ez nekem valahogy a zenén is átsüt.
Idézet
 
 
#3 Adam 2017-10-20 20:03
Lehet tévedek, de sehol nem olvastam őket arról nyilatkozni, hogy jobb lett a lemez mint a Dream Theater összes... Lehet, hogy a marketing ezt nyomja, de hát ez a marketing dolga. Viszont tényleg erős lett, szerintem nem is kicsit, nálam rendesen beütött és azt viszont én is tartom, hogy az utóbbi 3-4 Dream Theater lemeznél jobban bejött (nem mondom hogy jobb, mert hát azért két műfaj amit nehéz összehasonlítan i).
Idézet
 
 
+4 #2 Kondi István 2017-10-20 16:25
Nekem inkább a két-két Flying Colors ill. Winery dogs lemezre ver köröket. Nem rosszak, de Kotzen ill. Casey nyávogós éneke egy idő után elég egysíkúvá válik, Soto itt meg szinte minden számban akkora refréneket szállít, hogy nem igaz (God Of The Sun pl.) Talán csak az első Adrenaline Mob tetszett még ennyire Mike-tól a DT-n kívül. Fix dobogós lesz az év végi listámon a lemez, az tuti. Bízom benne, hogy nem egy egylemezes zenekar lesz ez is. Nagy kár lenne értük, ezzel a gyilkos felállással. Pesti koncertet jövőre!!!!!
Idézet
 
 
+2 #1 nikfisz 2017-10-20 16:08
Mindenhol agyon dicsérik ezt az albumot.Meg,hogy jobb mint az utóbbi több Dream album.Oksi,tényleg kafa,de... Ha már az Álom Szinházhoz mérik,jó lenne a mesterművekhez hasonlítani.(Images,Awake.10/10 több mint 20 év után is) Semmi bajom az Apollóval- nagyon jó kis album- csak ez a erőltetett párhuzam idegesített.Mert ez bizony az említett albumokhoz képest.....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.