Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent a Noble Victory első albuma

Minotaur címmel jelentette meg első nagylemezét a hazai Noble Victory. A zenekar az Amon Amarth előtt mutatkozott be élőben a hétvégén.

0707noblevictory

Július 3-án fizikai formátumban, másnap pedig az összes ismert online zenei platformon megjelent a budapesti extrémmetálos Noble Victory első albuma, a Minotaur. Az ismert zenészek – Herczeg László gitáros, Fellegi Ádám gitáros, Szirota Márió dobos, Pap Attila basszusgitáros, Szalai Ádám énekes – alkotta budapesti csapat bemutatkozó nagylemeze kilenc dalt tartalmaz, amelyek közül az első nyolc a Minotaur koncepció mentén íródott, a zárótétel pedig tiszteletadás a HammerWorld főszerkesztője, a tavaly elhunyt Lénárd László felé. Zeneileg a csapat a különböző death metalos, black metalos és hardcore-os hatásokat tükröz. A felvételek a Grenma stúdióban, a keverés és a maszter pedig a No Silence stúdióban készült. A Tombstones of Cosmos dalban Hajnali Sándor, a Gutted énekese teszi tiszteletét, Pettenkoffer Zsófi a This Callingból három számban bukkan fel, az Awakening Desires című számban pedig Tóth Balázs, a Casketgarden egykori dalszerző/gitárosa vendégszólózik egyet.

„A szövegek az emberről és az anyag teremtőjéről, Démiurgoszról, a kapcsolatukról szólnak – mondja a szövegvilágról a zenekar. – A történet egy kozmikus horrorsztoriban kibontakozó, mélyen emberi pszichodráma a kiteljesedésről. A dalok segítségével az ember belső útját követhetjük végig ebben történetben, melynek végén sikerül kapcsolatba lépnie, elérnie, megszólítania az anyag teremtőjét, noblevictory_cDémiurgoszt. A különböző világok a szférák zenéjén keresztül összekapcsolódnak, és ez a találkozás elképesztő energiákat szabadít fel mindkét oldalon. A kapcsolat nem indult és nem fejlődik zökkenőmentesen, és erős görbe tükröt tart az emberiség elé."

A dallista az alábbi:

01. Red-Black Mountains
02. Digital Sarcophagus
03. Boulevard Of Illusions
04. Mask Of Horror
05. Opera Of Emptiness
06. Tombstones Of Cosmos
07. Before The Birth Of Light
08. Awakening Desires
09. Our Real Heroes

A Noble Victory július 3-án adta első koncertjét az Amon Amarth, a Behemoth és a Bleed From Within előtt, a folytatás július 28-án, a FEZEN-en esedékes.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.