Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent a bemutatkozó lemez, majd feloszlott a zenekar

0504oathAz utóbbi pár hónapban viszonylag sokat lehetett találkozni a külföldi metal oldalakon a The Oath nevű formációval, ami jelentős mértékben persze annak volt köszönhető, hogy a svéd-német csapat arcát két szőke lány adta. A banda debütáló lemeze márciusban jelent meg, és minden jel arra utalt, hogy a történetből tényleg kifejlődhet valami – most azonban máris bejelentették a feloszlásukat…

Meglehetősen sajátos módon, debütáló albumának megjelenése után mindössze másfél hónappal bejelentette feloszlását az okkult hatású metalban utazó, imázsban teljes egészében a svéd Linnéa Olsson gitáros és a német Johanna Sadonis énekesnő személyiségére épített The Oath. „Azért kapod ezt az emailt, mert egyszer zenét vagy merchandise terméket vásárolták a The Oath Bandcamp oldaláról”, írta Linnéa pár napja a bandcampes rajongóknak egy köremailben. „Nagyon köszönjük neked ezt! Miután a lemezünk megjelent, most itt az idő, hogy tudassuk veled: a zenekarnak vége, és ez már egy ideje így van. Viszontlátásra később.”

A Rise Above-nál kiadott The Oath album jó kritikákat kapott világszerte, így a döntés elég érthetetlennek tűnik. Talán majd megmagyarázzák bővebben is, talán nem…

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+6 #3 Erő 2014-05-04 11:45
Végre egy jó hír, mer' már a tököm kivan azzal, hogy drága, drogfüggő kisöcsém ezzel terrorizál nap, mint nap. Nem fognak hiányozni, bár hallottam már rosszabbat is.
Idézet
 
 
+7 #2 suzidium 2014-05-04 11:40
Basszus! Akinek fekszik a Mercyful Fate vonal no meg a Jefferson's Airplane féle pszichedelikus rock annak érdemes beszerezni a lemezt, karakteres számokat hozott össze a bagázs, weed mellé max. hangerőn rendesen ADJA!
Idézet
 
 
+7 #1 BSND 2014-05-04 10:37
Már hallgatom egy ideje ezt a lemezt, és nem vág földhöz. Nem azt mondom, hogy szar, szerencsére ebben a női énekes retró rock/doom-vonulatban még a másod-harmadrendű bandák is hallgatható zenét gyártanak, de mondjuk a Blood Ceremonyhoz képest sehol sincs.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.