Shock!

május 26.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mégis bekerülhet a RNR Hall Of Fame-be Mikkey Dee és Phil Campbell

Hatásosnak bizonyult a rajongói felháborodás: a Rock And Roll Hall Of Fame módosította a Motörhead jelölését, és Mikkey Dee-t, illetve Phil Campbellt is felvette a listára. A közönségszavazáson ugyanakkor távolról sem a csapat vezet.

A Judas Priest, a Motörhead, az MC5, a Nine Inch Nails, a Soundgarden, a T. Rex, a Thin Lizzy, a The Doobie Brothers és a Dave Matthews Band képviselik a szó szoros értelmében véve rockos előadókat a Rock And Roll Hall Of Fame idei jelöltjeinek sorában. Rajtuk kívül esélyt kapott még a dicsőségcsarnok-tagságra Notorius B.I.G., Whitney Houston, Pat Benatar, a Rufus featuring Chaka Khan, Todd Rundgren, a Kraftwerk és a Depeche Mode is. A listáról szokás szerint egy mintegy ezer főt számláló bizottság döntött, soraiban zeneipari dolgozókkal, zenetörténészekkel, szakújságírókkal és előadókkal.

A zsűri ismét hozott egy meglehetősen vitatható döntést: a Motörhead esetében kizárólag a legklasszikusabb felállás már elhunyt tagjait, azaz Lemmy Kilmistert, „Fast” Eddie Clarke-ot és Phil „Philthy Animal” Taylort jelölték a dicsőségcsarnokba, a leghosszabb ideig alkotó, legstabilabb felállás kétharmadát, Phil Campbellt és Mikkey Dee-t nem. Mindez már a lista nyilvánosságra hozatala után is hatalmas felháborodást keltett a zenekar rajongótáborában, de maga Mikkey is kifogásolta. Ezt követően a Rock And Roll Hall Of Fame csendben módosította a listát, és hozzácsapta a legklasszikusabb felállás már elhunyt három tagjához a dobost és a szólógitárost.

A közönségszavazás eközben már megkezdődött, és már az első két nap folyamán is csaknem másfélmillió voks érkezett. Ezt a rangsort jelenleg Pat Benatar vezeti 149 ezer szavazattal, a The Doobie Brothersre 134 ezren, a Soundgardenre 127 ezren, a Depeche Mode-ra 114 ezren, a Judas Priestre pedig 108 ezren szavaztak. A közönségtől legtöbb szavazatot besöprő előadót minden esetben be szokták iktatni a dicsőségcsarnokba.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.