Shock!

február 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megint új gitáros a Thin Lizzyben

Újabb váltás történt a Thin Lizzyben: a Vivian Campbell helyére érkezett Guns N' Roses gitáros, Richard Fortus helyét Damon Johnson vette át Alice Cooper csapatából. Mindez azért érdekes, mert Cooper új lemeze, a Welcome 2 My Nightmare hamarosan a boltokba kerül, és utána Alice is intenzív turnézásba kezd – igaz, nemrég feltűnt egy harmadik gitáros is a csapatában...

Damon Johnson a Brother Cane nevű bandában vált kultikus figurává hard rock körökben még a '90-es években, ahhoz azonban nem volt elég ez a feelinges zenekar, hogy a számláit is kifizesse belőle, így aztán három ütős lemez után feloszlottak. Johnson az utóbbi években Alice Cooper turnébandáját erősítette, most azonban búcsút intett az öregnek, méghozzá egy hasonlóan patinás név, a Thin Lizzy kedvéért. „A Thin Lizzy zenéje egész karrierem legfontosabb hatása gitárosként, dalszerzőként, énekesként és előadóként egyaránt", mondta a Bravewordsnek Damon. „Azóta játszom a dalaikat, mióta 1987-ben Alabamában elkezdtem bárokban muzsikálni. Már az is életem egyik leghatalmasabb elismerése, hogy kis lábjegyzet lehetek azon óriási gitárosok sorában, akik megfordultak az évek során a zenekarban."

A Lizzy mostani felállásában három eredeti tag zenél: Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs, akiket Ricky Warwick énekes/gitáros és Marco Mendoza basszer egészít ki. A Gorham melletti főállású hathúros elvileg továbbra is Vivian Campbell, de őt jelenleg elszólítják a Def Lepparddal kapcsolatos kötelezettségei, ezért volt szükség a nyár folyamán Fortusra és most Johnsonra is. A zenekar októbertől nagyszabású amerikai turnéra indul a Judas Priest és a Black Label Society társaságában.

Alice Cooper csapatába nemrég került be a régi kollaboráns Steve Hunter, így Damon pótlása elvileg ott is biztosított.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.