Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megint új gitáros a Thin Lizzyben

Újabb váltás történt a Thin Lizzyben: a Vivian Campbell helyére érkezett Guns N' Roses gitáros, Richard Fortus helyét Damon Johnson vette át Alice Cooper csapatából. Mindez azért érdekes, mert Cooper új lemeze, a Welcome 2 My Nightmare hamarosan a boltokba kerül, és utána Alice is intenzív turnézásba kezd – igaz, nemrég feltűnt egy harmadik gitáros is a csapatában...

Damon Johnson a Brother Cane nevű bandában vált kultikus figurává hard rock körökben még a '90-es években, ahhoz azonban nem volt elég ez a feelinges zenekar, hogy a számláit is kifizesse belőle, így aztán három ütős lemez után feloszlottak. Johnson az utóbbi években Alice Cooper turnébandáját erősítette, most azonban búcsút intett az öregnek, méghozzá egy hasonlóan patinás név, a Thin Lizzy kedvéért. „A Thin Lizzy zenéje egész karrierem legfontosabb hatása gitárosként, dalszerzőként, énekesként és előadóként egyaránt", mondta a Bravewordsnek Damon. „Azóta játszom a dalaikat, mióta 1987-ben Alabamában elkezdtem bárokban muzsikálni. Már az is életem egyik leghatalmasabb elismerése, hogy kis lábjegyzet lehetek azon óriási gitárosok sorában, akik megfordultak az évek során a zenekarban."

A Lizzy mostani felállásában három eredeti tag zenél: Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs, akiket Ricky Warwick énekes/gitáros és Marco Mendoza basszer egészít ki. A Gorham melletti főállású hathúros elvileg továbbra is Vivian Campbell, de őt jelenleg elszólítják a Def Lepparddal kapcsolatos kötelezettségei, ezért volt szükség a nyár folyamán Fortusra és most Johnsonra is. A zenekar októbertől nagyszabású amerikai turnéra indul a Judas Priest és a Black Label Society társaságában.

Alice Cooper csapatába nemrég került be a régi kollaboráns Steve Hunter, így Damon pótlása elvileg ott is biztosított.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.