Shock!

május 27.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megindult a pereskedés a Ratt név használata körül

Mint az várható volt, beperelte Bobby Blotzert Warren DeMartini, amiért az Rattre keresztelte át Ratt Experience nevű tribute-csapatát. A gitáros szerint Blotzernek nincs joga a patinás kaliforniai sleaze rockerek neve alatt turnézni, amivel a dobos természetesen nem ért egyet.

Pereskedés kezdődött a Ratt brand két jogtulajdonosa, Warren DeMartini gitáros és Bobby Blotzer dobos között, miután utóbbi teljesen új tagokkal tervez elkezdeni koncertezni a banda neve alatt. DeMartini keresetében hangsúlyozza: a maga részéről semmi kifogása az ellen, hogy Blotzer egy tribute bandával turnézzon, és játssza a Ratt dalait, azt viszont kikéri magának, hogy a dobos azt a látszatot keltse, mintha ez a formáció az eredeti Ratt lenne, miközben rajta kívül a csapat egyetlen korábbi dalszerzője sem szerepel a felállásban. DeMartini szerint mindez súlyosan károsítja a zenekar hitelességét, és csökkenti a név értékét is, aminek természetesen az anyagi oldalon is következményei lesznek hosszabb távon.

Blotzer természetesen vitatja társa keresetének megalapozottságát, úgyhogy innentől fogva a jogászoké a terep. Mindez sajnos nem újdonság a banda háza táján, hiszen a 2000-es évek első felében már megkettőződött egyszer a banda: Blotzer és DeMartini akkor egy oldalon álltak a perben, és meg is nyerték azt Stephen Pearcy énekessel szemben, ekkor ítélték nekik a névhez fűződő jogokat.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.