Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Gabriel Mafa

0323negruMindössze 42 éves korában, teljesen váratlanul elhunyt a Negură Bunget alapító dobosa, Gabriel Mafa, azaz Negru. Az atmoszférikus black metalban utazó csapat jövője egyelőre kérdéses.

„Mély gyásszal a szívünkben tájékoztatunk benneteket, hogy barátunk és kollégánk, Gabriel Mafa, azaz Negru március 21-én, 42 éves korában elhunyt", tette közzé a román Negură Bunget énekes/gitárosa, Tibor Kati. „Nagyon sajnáljuk a Negură Bungetet megalapító és felfejlesztő ember halálát, aki egész életét kultúránk szent részének áldozta, azt életre hívta a zenén keresztül, és szerte a világon különböző nemzedékek számára juttatta azt el. Reméljük, öröksége tovább él majd, hogy továbbra is elvarázsolja és vigasztalja mindazokat, akiket maga után hagyott."

A Negură Bunget legutóbbi albuma ZI címmel jelent meg tavaly ősszel, a zenekar pedig a közeljövőre húszéves jubileumo koncerteket tervezett Észak- és Közép-Amerikában. Egyelőre nem tudni, hogyan mennek majd tovább, de Negru pótolhatatlan zenésznek tűnt a csapatban, és stabilan egyben ő számított az egyetlen fix pontnak is náluk.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.