Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Dick Wagner

0731dwSzívproblémákkal összefüggő légzési elégtelenség következtében, 71 éves korában elhunyt Dick Wagner, Alice Cooper egykori gitárosa. Wagner elválaszthatatlan része volt az énekes '70-es évek-beli karrierjének, többek között olyan sikerdalokat jegyzett együtt Alice-szel, mint az Only Women Bleed, a Welcome To My Nightmare, az I Never Cry vagy a You And Me.

„Még ha tudjuk is, hogy a dolog elkerülhetetlen, akkor sem készülhetünk fel közeli barátok vagy munkatársak hirtelen elvesztésére", írta közleményében Alice Cooper. „Rengeteget nevettünk Dick Wagnerrel, amikor közösen készítettünk lemezeket. Teljesen egyéni, pótolhatatlan ember volt. Csak nagyon kevés emberrel élveztem annyira a közös munkát, mint vele. A szólókarrierem során számos rádiós sikerem neki köszönhetően született meg: nemcsak a színpadon, hanem a stúdióban, a dalszerzés során is rengeteget tett hozzá ezekhez a dalokhoz. Legnagyobb sikerdalaim közül több is vele közösen írt ballada volt. A Welcome To My Nightmare nagyobbik részét szintén vele írtuk. Mágia rejlett abban a muzsikában, amit közösen alkottunk. Mindig képes volt megtalálni pont a legjobb akkordokat az ötletekhez, amiket éppen hoztam. Mindannyian úgy gondolunk a barátainkra, hogy végig itt lesznek velünk, szóval Dick halálhíre hirtelen sokként ért. Óriási veszteségként ez számomra, a rock'n'roll és a családja számára is."

Wagner a producer Bob Ezrin révén ismerte meg Coopert, és már a korai Alice-lemezeken is játszott ezt-azt, igaz, ezeket nem mindig jelölték a borítókon. Az Alice Cooper zenekar feloszlása után, az énekes szólókarrierjének kezdetével azonban hivatalosan is ő lett Alice fő dalszerzői partnere és gitárosa: az 1975-ös Welcome To My Nightmare-től kezdve az 1983-as DaDáig végig meghatározó kollaboránsként volt jelen a fedélzeten. Időnként később is dolgoztak együtt Alice-szel, így például az 1991-es Hey Stoopid egyik legjobb és legemlékezetesebb dalát, a Might As Well Be On Marsot is vele hozta össze az énekes. Wagner egyébként másokkal is dolgozott az évek során: Lou Reedet, az Aerosmith-t és a KISS-t például egyaránt kisegítette pár ötlettel, ha éppen úgy hozta a szükség.

Wagner az utóbbi két hetet szívproblémák miatt az arizonai Scottsdale egyik kórházának intenzív osztályán töltötte, és a halál is itt érte.

 

Hozzászólások 

 
+3 #4 Pitta 2014-08-01 08:16
Még vártam, hogy írnak valamit a következö Alice Cooper lemezekre :( Legyen neki könnyü a föld :(
Idézet
 
 
+2 #3 Chaoslady 2014-07-31 17:23
Nyugodjon békében!
Idézet
 
 
+5 #2 zebraman 2014-07-31 12:53
Én is meghallgatom, megunhatatlan lemez a Welcome..., a Might as well...pedig a kedvencem arról a Hey stoopid-ról.
Idézet
 
 
+5 #1 Wendiii 2014-07-31 09:46
Nyugodjon békében!
Meg is hallgatom a Welcome to my Nightmare-t
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.