Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Dag Stokke, a TNT turnébillentyűse

Április 27-én elhunyt Dag Stokke, a TNT session-billentyűse, aki 1987 óta játszott a norvág hard rockerekkel. A muzsikus 44 éves volt, amikor elveszítette a harcot a rákkal szemben. Az orvosok csupán januárban észlelték nála a halálos kórt, március elején pedig még színpadon állt társaival a svédországi House Of Metal fesztiválon.

„Csodálatos ember volt roppant pozitív hozzáállással, tele élettel", emlékezett vissza zenésztársára Morten „Diesel" Dahl dobos a VG Nettnek. „Együtt turnéztuk körbe a világot. Különleges zenész és különleges személyiség volt. Mindannyian tudtuk, hogy szörnyű betegséggel küzd, de reméltük, hogy legyőzheti a rákot. Minden hihetetlenül gyorsan történt. Ez egyszerűen brutális, teljesen összetörtünk."

Stokke az 1987-es Tell No Tales lemez turnéján segítette ki a TNT-t, és utána folyamatosan ő felelt a billentyűkért a zenekar koncertjein. Az 1992-es Realized Fantasies óta az összes lemezen játszott is, így az idén kiadott A Farewell To Armson is. Saját bevallása szerint sosem zavarta, hogy ennek ellenére nem számított teljes jogú tagnak a zenekarban. „Elégedett vagyok a pozíciómmal", mondta egy tavalyi interjúban. „Sokan kérdezik, miért nem szerepelek a fotókon, és miért nem irányul rám is úgy a fény, mint a többiekre, de ez egyszerűen így alakult. Megtapasztalhattam a rocksztár-életmódot 1987-ben, aztán 1989-ben különösen, és egy kicsit 1992-ben is, szóval az álmaim valóra váltak. Ha nem szerepelek a fényképeken, azzal sincs semmi gond, mert én tudom, hogy megéltem mindezt."

„Dag mindig úgy marad majd meg az emlékeimben, ahogy mosolyog rám a színpad másik végéből", írta blogján a banda egykori énekese, Tony Harnell. „Nagyon szerettem őt, mint oly sokan, akiknek megadatott, hogy megismerhették az itt töltött rövid ideje alatt. Lélekben a fiával, Jonathannal és a családjával vagyok. Jó utat, barátom. Nagyon fogsz hiányozni."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.