Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghallgatható Alexi Laiho utolsó minialbumának címadó dala

Április 23-án jelenik meg a Bodom After Midnight EP-je, amelyről most bemutatták az első dalt. Jelen tudásunk szerint ez lesz a december végén elhunyt Alexi Laiho utolsó hangzóanyaga, ahol új dalokat lehet majd hallani tőle.

0211bodom

bodomaftermidnight_cPaint The Sky With Blood címmel érkezik a Napalmnál április második felében a Bodom After Midnight minialbuma, amelyet eredetileg bemutatkozásnak szánt a zenekar, ám Alexi Laiho tragikus halála miatt egyben záróakkord is a kérészéletű pályafutás végén. A 14 perces EP-re három dal kerül fel: a címadó Paint The Sky With Blood, amely az előzetes ígéretek szerint leginkább a Children Of Bodom korai korszakára hajaz bizonyos modern hatások mellett, a riffcentrikus Payback’s A Bitch, illetve a Dissection Storm Of The Light’s Bane klasszikusának minden bizonnyal legismertebb darabja, a Where Dead Angels Lie. A zenekar a Finnvoxban rögzítette a lemezt tavaly ősszel, mindössze néhány héttel Alexi december végén bekövetkezett halála előtt. A címadó dal máris meghallgatható.

A Bodom After Midnight azután alakult, hogy 2019 nyarán szétrobbant a Children Of Bodom. Mint emlékezetes, a csapat akkor szakadt szét, amikor Janne Wirman billentyűs, Henkka „T. Blacksmith" Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos bejelentették távozásukat a fedélzetről. Kívülről sima ügynek tűnt a folytatás, hiszen zeneileg a bandát mindig is Laiho dominálta, ám gyorsan kiderült: a zenekar nevéhez fűződő jogok az AA & Sewira Consulting Oy nevű céget illetik meg a következő öt évre, ennek tulajdonosai pedig a banda távozó tagjai. Alexi így Bodom After Midnight néven folytatta a mellette a Children Of Bodom utolsó korszakából egyedül kitartó Daniel Freyberg gitárossal, Waltteri Väyrynen dobossal (lásd még Paradise Lost) és Mitja Toivonen basszerrel (korábban Santa Cruz). A turnékon Lauri Salomaa billentyűs tette volna teljessé a felállást, ám a formáció végül mindössze egyetlen koncertet adott, tavaly október 23-án, a finnországi Seinäjokiban, egyelőre kizárólag Children Of Bodom-dalokkal.

A Children Of Bodom Hate Crew Deathroll lemezéről a Klasszikushock rovatunkban olvashatsz bővebben.

 

Hozzászólások 

 
#4 Herr Flick 2021-03-31 19:40
Hát nekem ez inkább az are you dead yet és a blooddrunk dalaira hasonlít mint a korai korszakra ettől még nem rossz persze csak a korai korszak címkétől mást vártam, mondjuk ilyen warheart feelinget
Idézet
 
 
#3 yagami01 2021-03-31 15:17
Valóban a klipet nem jó nézni, Alexi lehúzza. Nem mondom, hogy nincsenek jobb pillanatai, de összességében nem mondom azt, hogy nem kellett volna, de nem ebben a formában. Technikailag nagyon jó videó egyébként szerintem, a képarányak is nagyon örülök 21:9-es monitoron, viszont sajnos ott van emellett az, hogy... Alexi nem volt józan. (ezt biztos forrásból lehet tudni a hivatalos fórumról) És többek között ez pecsélhette meg az itt látottakat. Mert amúgy ősszel még azon pár koncerten jó formában volt, nagyon sokan dicsérték őket és azt, hogy szokatlanul pontosan játszott. De itt valahogy nem... állítólag sokan dolgoztak a videón azért is, hogy jobban nézzen ki. Nem értem miért kell bebaszni forgatáshoz, pláne az Ő állapotában.

Egyébként a dal jó, szeretem én is, többen panaszkodnak viszont a keverésre, úgyhogy szerintem érdemesebb fülessel hallgatni, úgy jobban adja. Kíváncsi leszek az EP-re, s az értékelésekre. Örülök, hogy szinte kivétel nélkül "mindenki" jól fogadta a dalt, talán méltó zárás lesz az EP. :)
Idézet
 
 
#2 nxfn 2021-03-31 11:55
Igen, klipet forgatni már nem biztos hogy kellett volna, itt már rettenetesen néz ki Laiho.
Idézet
 
 
#1 Squateye 2021-03-31 09:12
Elfogultság nélkül - szerintem maga a szám nagyon jó lett. Érződik, hogy oda akart csapni a CoB szétesése után.
De ez a videó... nem csak a történtek fényében, de amúgy is szomorú látványt nyújt.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.