Shock!

május 18.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még idén kijöhet a Shok Paris visszatérő albuma

0505spHamarosan nekilát új lemeze felvételeinek a '80-as évek egyik kultikus amerikai heavy metal zenekara, a Shok Paris. A zenekar több mint két évtizednyi csend után tavaly kezdett el igazán mozgolódni, kihoztak egy Those Eyes című digitális single-t, mostanra pedig összeállt egy teljes albumnyi friss anyag.

„Mindenki készüljön némi klasszikus Shok Parisre", mondja a munkálatokról Ken Erb gitáros. „Épp húsz új téma preprodukciós demóit fejezzük be a napokban: ezek mind olyan témák, amiket Vickel (Vic Hix énekes) írtam, és tíz-tizenkét számot fel is veszünk majd közülük a nyár folyamán. Noha a ritmusszekciónk ma más, mint a '80-as években volt, ezek a mostani srácok is felnőttek ahhoz a feladathoz, hogy a klasszikus Shok felállás által készített anyagok szintjére hozzuk az új lemezt."

A 2009-ben újjáalakított, de igazi fordulatszámra csak tavaly kapcsolt Shok Paris jelenlegi felállásában Erb és Hix képviseli a régi tagságot, a másodgitáros John Korzekwa, a basszer Ed Stephens, a dobos pedig Donovan Kenaga. A banda ezen a hétvégén a chicagói Ragnarökkr Metal Apocalypse fesztivál egyik headlinereként játszott, további koncertekről – főleg európaiakról – egyelőre nem tudunk.

A Shok Paris annak idején három, a stílus hívei körében nagy megbecsülésnek örvendő lemezt adott ki: az 1984-es Go For The Throatot, az 1987-es Steel And Starlightot, illetve az 1989-es Concrete Killerst.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 pumpika666 2013-05-05 10:01
annyira kultikus, hogy nem is hallottam róluk
rá is keresek orosz barátainknál, mert a klipnóta kellemes :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.