Shock!

május 22.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Mayhem 2012: Slipknot, Slayer, Anthrax és talán Motörhead is

Akár erősnek is mondható az idei amerikai Rockstar Energy Drink Mayhem Festival idei leosztását, ahol a Slipknot, a Slayer, az Anthrax és az As I Lay Dying már biztosan játszik, de bizonyos híresztelések szerint hamarosan a Motörhead részvételét is bejelentik.

Idén már ötödszörre indul útnak az Egyesült Államok jelenlegi legnagyobb utazó metal fesztiválja, a Rockstar Energy Drink Mayhem Festival, ahol idén a főszínpadon a Slipknot lesz a headliner, közvetlenül előttük a Slayer játszik majd. A kisebb színpad főbandája az Anthrax lesz, a nagyszínpadra pedig további fellépőként a Motörhead-et rebesgetik a jólértesültek – utóbbi kérdésről március 5-ére ígértek hivatalos állásfoglalást a szervezők. A nagyágyúkat olyan, helyszínenként az egyes színpadokon egymást váltó bandák erősítik majd, mint az As I Lay Dying, a The Devil Wears Prada, illetve az Asking Alexandria. A kisszínpad már konfirmált további fix fellépői a Whitechapel és a High On Fire lesznek. A huszonhat állomásos megaturné június 30-án veszi kezdetét a kaliforniai San Bernardinóban, és augusztus 5-én fejeződik be a connecticuti Hartfordban.

„Tudtátok, hogy visszatérünk, és most már tudjátok azt is, hogy jövünk", mondja a turnéról Corey Taylor a Slipknotból. „Ez egy olyan turné lesz, amit aligha akarnak kihagyni az emberek, én pedig alig várom, hogy ismét maszk mögül lássam az Államokat!" „A 2012-es Mayhem talán az utolsó és legnagyobb metal fesztivál lesz a világ vége előtt, szóval nagy pusztítást végzünk majd, és stílusosan távozunk!", fogalmaz Tom Araya, a Slayer énekes/basszusgitárosa. A körút Kerry King szerint is kihagyhatatlan: „Alig várjuk, hogy ott nyomuljunk a 2012-es Mayhemen! Három éve játszottunk utoljára a turnén, ez az idei leosztás pedig brutális lesz! A Slayerrel és a Slipknottal egyszerűen nem lehet mellényúlni – színtiszta kibaszott pusztítás lesz!"

Irigyeljük hát együtt az amerikaiakat...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.