Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Martin: a Black Sabbath újból és újból lenyomja az emberek torkán a régi dalokat

Egy friss interjúban Tony Martin, a Black Sabbath egykori énekese rosszallását fejezte ki amiatt, hogy a zenekar mára gyakorlatilag teljesen megfeledkezett a vele készített lemezekről, és mint mondta, az sem esett neki jól, hogy Tony Iommi tavalyi könyvében bírálatokat fogalmazott meg vele szemben.

„Meglepett ez az egész", magyarázta Martin az Über Rocknak adott interjújában azokkal a bírálatokkal kapcsolatban, amiket Tony Iommi fogalmazott meg vele Iron Man: My Journey Through Heaven And Hell With Black Sabbath című önéletrajzi könyvében. A gitáros itt azt állította: a '94-es Cross Purposes utáni periódusban Martin profihoz nem méltó módon viselkedett, és színpadi jelenléte is kívánnivalót hagyott maga után. „Soha semmit nem mondtak akkoriban. Ha problémád van, az első ember, akinek jelezned kell ezt, a saját zenésztársad, nem pedig az a módja, hogy tíz évet vársz... Velem nem közölték, hogy problémájuk lenne, pedig ha így tesznek, megoldhattuk volna a gondokat. Folyamatosan azt magyaráztam nekik, hogy ha valamin változtatni szeretnének, mondják, de soha nem mondtak semmit. Utána mindezt egy könyvben megírni elég ostoba dolog szerintem. Nem vagyok keserű emiatt, csak meglepett."

Martin azt is nehezményezi, hogy a Black Sabbath mintha csak kitörölte volna a történelméből a vele készített öt stúdiólemezt. „Mintha csak elvesztegettek volna tíz évet... És ezzel nem csak engem vágnak ki a sztoriból, hanem magukat is. Mintha csak levágnád a saját orrodat... Miért akarnál kitörölni tíz teljes évet az életedből? Úgy tűnik nekem, hogy agyilag máshol járnak már, és akármi is hozza nekik a legtöbb pénzt, arra mozdulnak rá. Most az újjáalakulásra gondolok Ozzyval. Hányszor akarsz elmenni és fizetni azért, hogy megnézd, amint ugyanazokat a dalokat játsszák? Erre persze most mindenki azt mondhatja, hogy azok a nóták a közönség kedvencei. Ez talán tényleg így is van, mert folyamatosan ezeket nyomják le az emberek torkán, és esélyt sem adnak nekik, hogy bármi mást kapjanak. Amolyan összefüggéstelen, szétszabdalt dolog ez számomra, és nem értem, miért akarják kitörölni a saját történelmük egy részét..."

 

Hozzászólások 

 
#9 DRAZSEN 2013-04-17 17:29
Egy szubjektív megállapítás,és vélemény:Részem ről a legkedveltebb,é s álltalam legjobbnak itélt Sabbath albumok a Martinnal készítettek!
Idézet
 
 
#8 Jesse 2012-07-27 19:00
Ozzynak köszönhető legkevésbé hogy ő utána még kiadtak egyáltalán black sabbath lemezt erről ennyit... Tony bátyánk vitte a hátán jóformán.. ezért ozzynak ez a nem játszok más lemezéről elég szánalmas húzás.
Idézet
 
 
+1 #7 Venomádi 2012-07-27 18:14
Kit érdekel, hogy mit hisz Ozzy. Tonyé a banda, és mindig is az övé volt, merem ezt mondani azután hogy a zenekar egyetlen állandó tagjaként göngyölte az utat.
Idézet
 
 
+1 #6 BSND 2012-07-27 16:39
Idézet - kamikaze:
Szóval Iommi-tól egyáltalán nem elegáns (hogy finoman fogalmazzak), utólag bírálni az egykor még igen megbecsült zenésztársat! Ez a viselkedés, pláne ennyi év távlatából, inkább szánalmas..

Na de ne feledd, hogy ezt nem most nyilatkozta ám külön Iommi, hanem az önéletrajzi könyvében írta le. Ennyi erővel bárki jelentkezhetne mondjuk Slash vagy Ozzy könyvéből, hogy há' milyen szemétség már, hogy az író így emlékszik vissza a 20 évvel ezelőtti dolgokra. Nagyon bírom Martint, de elég hülyeség ezen felháborodnia. Iommi leírta a SAJÁT könyvében, hogy mi a véleménye utólag arról a korszakról, ennyi.

Egyébként Ozzy nem tekinti Sabbathnak az utána készült lemezeket, szóval nem csak azért nem fognak soha ezekről játszani, mert nem tudná elénekelni.
Idézet
 
 
+2 #5 kamikaze 2012-07-27 14:26
Egy korábbi Sabbath-os hírre már beírtam, de most újra megteszem. Láttam a bandát Ozzy-val, Dio-val és Martin-nal is. Meglepő módon vele voltak a legjobbak, vagy csak nagyon jól sikerült az a buli, netán a setlist volt kifogástalan, nem tudom. Persze az is sokat számított, hogy Cozy Powell dobolt és Neil Murray basszusozott. Mindenesetre 3 olyan szintű lemez után, mint az Eternal Idol, Headless Cross és a Tyr, Martinnak nincs miért szényenkeznie, sőt! Szóval Iommi-tól egyáltalán nem elegáns (hogy finoman fogalmazzak), utólag bírálni az egykor még igen megbecsült zenésztársat! Ez a viselkedés, pláne ennyi év távlatából, inkább szánalmas. És igaza van Martinnak abban is, hogy mostmár (nagy valószínűséggel ) csak a pénzre mennek. Ez van. Ha ingyen lépnének fel valahol (mondjuk a kapcsolat koncerten :)), talán megnézném, de pénzt már nem adnék értük.
Idézet
 
 
+2 #4 GTJV82 2012-07-27 14:23
Odatenném még az Eternal Idol-t is, azt sajnos kevesebben ismerik, pedig szintén zseniális!
Idézet
 
 
+1 #3 Venomádi 2012-07-27 14:22
Hát igen ez jogos, és legalább mindegyik ilyenről lehetne egy-egy szám, mert mégis csak Sabbath volt az is tényleg. Na persze erre lenne egy jó marketingszöveg : hogy Ozzy öreg és szar a hangja ezekhez, jajaja. Hát mondjuk a Dio témáit sosem fogja, de a headless cross sem uzsonnára készült. De ez lényegtelen, csurog az a lové így is.
Idézet
 
 
+2 #2 Nűnű 2012-07-27 14:05
Szerintem a Sabbath csúcsa vele volt, a Tyr és Headless Cross a két legkedvesebb albumom tőlük, és a többi, Martin-os lemezen is vannak erős dalok (pl. Eternal Idol, az mekkora DOOM!
Idézet
 
 
+5 #1 Kiss Gábor (Shock!) 2012-07-27 10:12
Pedig a Tyr és a Headless Cross ott vannak a legerősebb Sabbath lemezek között. Marhára megnéznék egy Martinos reunion haknit is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.