Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mark Lanegan állhat Layne Staley helyére

A The Pulse Of Radio értesülései szerint a Pearl Jam gitárosa, Mike McCready az egykori Screaming Trees frontember Mark Lanegannel fejezi be a Mad Season projekt kiadatlan, a maguk idejében teljesen ki nem dolgozott dalait. Az azonban egyelőre még nem világos, hogy Lanegan mellett más énekesek is felsorakoznak-e majd a néhai Layne Staley helyén.

A Mad Seasont Mike McCready és a tíz évvel ezelőtt, 2002-ben elhunyt néhai Alice In Chains énekes, Layne Staley alapították, rajtuk kívül a Screaming Trees dobosa, Barrett Martin és John Baker Saunders basszusgitáros zenéltek még a projektben. Egyetlen lemezük, az Above 1995 tavaszán jött ki, és habár turné vagy különösebb felhajtás nem kísérte, végül aranylemez lett az Egyesült Államokban a River Of Deceit és az I Don't Know Anything dalok sikere után. A csapat hivatalosan 1999-ben fejezte be ténykedését, miután Saunders herointúladagolás következtében elhunyt.

„Annak idején megpróbáltunk készíteni egy második albumot, de egyszerűen nem működött", mondta Mike korábban a The Pulse Of Radiónak. „Layne lelépett, hogy ismét az Alice In Chainsszel foglalkozzon, aztán meghalt... Így aztán az történt, hogy megváltoztattam a zenekar nevét Disinformationre. Ebből a korszakból nagyjából tizenkét dal maradt meg, amiből nyolc állati jó, így aztán megpróbálunk énekeseket találni, akik fel tudnak nőni Layne szintjéhez, hogy igazságot szolgáltassanak nekik..."

Úgy tűnik, az első énekes máris megvan Mark Lanegan (a képen) személyében, aki a Screaming Treesben énekelt annak idején, de egy ideig a Queens Of The Stone Age-ben is zenélt, egyébként pedig folyamatosan gyártja az önálló anyagokat (a legutóbbi idén év elején jött ki Blues Funeral címmel). A választás nemcsak azért tűnik tökéletesnek, mert egy igazi grunge veteránról, Layne egykori személyes cimborájáról van szó, hanem mert Mark már az Above két dalában is társszerző volt, a Long Gone Day dalban pedig vokálozott is.

Az persze még erősen a jövő zenéje, hogy mikor is hallhatjuk a munka eredményét…

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Metal 2012-07-26 10:40
Biztos jó lemez lesz, de a név maradjon már Mad Season :@ xD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.