Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Máris stúdióznak Burton C. Bellék

Ezen a héten kezdi új lemezének felvételeit a City Of Fire, ami többek között azért érdekes, mert a csapatban a Fear Factory jelenlegi felállásának fele is érdekelt Burton C. Bell énekes és Byron Stroud basszusgitáros személyében.

A City Of Fire első lemeze évek előkészületei után tavaly került a boltokba. A bandában Burton és Byron mellett Terry „Sho” Murray és Ian White gitárosok, illetve Bob Wagner dobos érdekeltek még. Érdekesség, hogy a felvételek egy részét a banda a PledgeMusic projekten keresztül finanszírozza: ennek lényege röviden és leegyszerűsítve nagyjából annyi, hogy a rajongók közvetlenül járulhatnak hozzá kedvenceik aktuális vállalkozásaihoz, maguk az előadók pedig a befolyt összegek egy részét jótékonykodásra fordíthatják. Burtonék még az ősz folyamán ki akarnak rukkolni egy single-lel és a hozzá tartozó klippel, de arról egyelőre nincs információ, mikorra várható a City Of Fire teljes kettes albuma.

Időközben egyébként a Fear Factory gépezete is beindulni látszik, Dino Cazares gitáros már szorgalmasan demózza az ötleteket Los Angelesben. Mint azt Burton egy korábbi interjúban elárulta, a zenekar vélhetően ismét konceptlemezt készít. „A Mechanize jó album volt, nagyon büszke vagyok rá, de ennek az újnak jobbnak kell lennie nála. Vannak bizonyos terveim egy újabb fullos konceptalbumról történettel, artworkkel, csak hogy tényleg elég agyas legyen..."

A Fear Factory első négy albuma, az 1992-es Soul Of A New Machine, az 1995-ös Demanufacture, az 1998-as Obsolete és a 2001-es Digimortal ha lazán is, de mindenképpen egybefüggő jellegűek voltak, a legdirektebb módon azonban egyértelműen az Obsolete-en rendelték alá a dalokat és a körítést a sci-fi jellegű koncepciónak. Az Egyesült Államokban a mai napig utóbbi számít a zenekar legsikeresebb anyagának, és egyben ez a Fear Factory egyetlen amerikai aranylemeze is. A következő anyag 2012-re várható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 FrontLineTibi 2011-09-08 17:41
Számomra a legjobb heavy metal lemezt csinálták két éve, remélem tartják a szintet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.