Shock!

május 23.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Márciustól stúdiózni akar a Testament

A dolgok jelenlegi állása szerint akár már márciusban stúdióba vonulhat a Testament, hogy nekilássanak sorrendben tizedik stúdiólemezük felvételeinek. Ezt maga Chuck Billy énekes nyilatkozta a Musicpix.netnek, de a Bay Area-i thrasherek kiszámíthatatlanságát ismerve egyelőre azért kezeljük fenntartásokkal a bejelentést…

A Testament ősszel fejezte be az American Carnage turnét, ahol a Slayerrel és a Megadeth-tel közösen játszottak, és rögtön azt követően nekiláttak a következő anyag munkálatainak. „Az új album leginkább a The Gathering és a The Formation Of Damnation egyfajta keveréke, de nem fogjuk elfelejteni, kik vagyunk és hová vezetnek a gyökereink", mondta a dalokról akkor előzetesen Chuck Billy. Az énekes szerint a zenekar kényelmes tempóban írja a friss anyagot, és rátaláltak arra a stílusra, ami igazán fekszik nekik. A mostani interjúban mindezt azzal egészítette ki, hogy amennyiben minden a tervek szerint halad, már márciusban stúdióba vonulhatnak, hogy megkezdjék a felvételeket. A banda felállása változatlan a 2008-as albumot készítőhöz képest, ami az ő esetükben igen nagy szó, vagyis a dobos posztot leszámítva a klasszikus tagság arcai dolgoznak a friss lemezen: Billy, Eric Peterson gitáros és Greg Christian basszer mellett Alex Skolnick a szólógitáros, és Paul Bostaph az ütős. Azt egyelőre nem tudni, hogy ismét Andy Sneap lesz-e majd a keverős, mint legutóbb.

A Testamenttel kapcsolatos további aktualitás, hogy a Prosthetic kiadó nemrég ismét megjelentette a banda 1995-ös koncertalbumát, a Live At The Fillmore-t. Utóbbi a méltatlanul alulértékelt 1994-es Low album turnéjának San Francisco-i állomásán készült, és a csapat hazai pályán adott óriási buliját örökítette meg. Az anyag érdekessége emellett az volt, hogy felkerült rá három Testament ballada, a Return To Serenity, a The Legacy és a Trail Of Tears akusztikus változata is. A banda akkori felállásában Chuck Billy, Eric Peterson és Greg Christian mellett James Murphy gitározott és Jon Dette dobolt. A Live At The Fillmore eredetileg a banda saját cége, a Burnt Offerings gondozásában látott napvilágot 1995 kora nyarán, de az eredeti nyomás rég elfogyott, normál kereskedelmi forgalomban az album hosszú ideje nem volt kapható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.