Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Március 25-én érkezik a Maiden England DVD

0318maidenenglandAz EMI Kiadó büszkén jelenti be a régóta várt Maiden England '88 koncertfilm újrakiadását. Az anyag március 25-én először jelenik meg DVD-n. Az élő show-t a banda Seventh Son Of A Seventh Son World Tour turnéjának birminghami állomásán rögzítették 1988 novemberében, a NEC Arenában. A két teltházas koncert élményeiből készült összeállítás most bővítetten lesz elérhető, az 1989-es VHS kiadáshoz képest három, eddig kiadatlan ráadás dallal (Running Free, Run To The Hills, Sanctuary) bővült a film, így a teljes játékidő 110 percesre növekedett.

A csapat saját filmproducere és rendezője, Andy Matthews az 1998-as felvételeket digitálisan egyesével szerkesztette és remaszterelte, illetve javította a színeket, hogy a lehető legjobb képi megjelenítést hozza. A VHS stereo hangzását az Iron Maiden egykori producere (1981-1993), Martin Birch készítette, a DVD-re pedig már a jelenlegi producer, Kevin Shirley dolgozott az 5.1-es surround mixen.

A koncert aprólékos rendezése és szerkesztése Steve Harris basszer munkája, akinek az volt a célja, hogy a pontosan összeállított színpadi produkciót és a fények játékát a néző szemszögéből rögzítsék, teljes mértékben a zenére koncentrálva. Mindezekhez kapcsolódik a pörgős dallista és természetesen Eddie. A második korongon az Iron Maiden történetét bemutató dokumentumfilm harmadik fejezete látható. A nemrégiben rögzített 40 perces interjú során megszólal az öt zenekari tag és Rod Smalllwood menedzser, felelevenítik a '84-'85-ös World Slavery turné utáni időszakot, őszintén beszélnek arról az izgalmas és esetenként féktelen periódusról, amelyben a Somewhere In Time és a Seventh Son Of A Seventh Son albumok születtek. Egy másik bónusz tartalom is helyet kapott a korongon, mégpedig a Twelve Wasted Years című 1987-ben megjelent 90 perces dokumentumfilm, amely szintén először lesz látható DVD-n. Az archív anyagon interjúk és élő felvételek láthatók, melyek a legendás Ruskin Arms sörözőben, a londoni Marquee klubban és a világ körüli turnék során készültek. Ezen kívül öt promóciós videó is felkerült a korongra, ráadásul az eredeti felvételek gondosan helyreállított és feljavított verziói, a legújabb szofterveket használva digitálisan remaszterelve, sztereó hangzással.

„Régóta dolgozunk a koncertfelvételek feljavításán Andy Matthews filmproducer és rendező segítségével. Az 1989-es VHS már régóta hiánycikk a piacon, tudjuk, hogy a rajongóink mennyire várták már a felújított verziót, úgyhogy a lehető legjobbat akartuk kihozni belőle. A jelenlegi Maiden England World Tour újra bemutatja az 1989-es VHS-en látható programot, úgyhogy igazán érdekes lesz összehasonlítani, hogy mennyit változtunk azóta, milyen a jelenlegi élő show és a fejlődő technikának köszönhetően hogyan formálódtak a dalok", mondja a kiadványról Rod Smallwood menedzser.

A Maiden England '88 koncert hanganyaga dupla CD-n és limitált kiadású nyomott mintás dupla bakeliten is megjelenik, valamint digitálisan is letölthető lesz. Az audio rész korábban CD-n az 1994-es Sound And Vision Series VHS-sel együtt volt kapható, de két dallal kevesebb volt rajta, mint a videókazettán, a Can I Play With Madness és a Hallowed Be Thy Name helyhiány miatt le is maradtak róla. Most, a három ráadásszámmal kiegészítve ez az öt felvétel először jelenik meg CD-n, így az egész koncert teljes hanganyaga dupla CD-n debütál.

Az Iron Maiden aktuális turnéjának alapját szintén ez a videó képezi. Semmit sem szeretnénk elkiabálni, de mivel a pletykák gyorsan terjednek, csak annyit mondunk: mi is úgy tudjuk, hogy még távolról sem lefutott meccs, lesz-e idén budapesti fellépés. A zenekar augusztus elejére mindenesetre lengyel és német dátumokat kötött le, és akad még pár üres napjuk akkortájt...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.