Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

MaNGoD: itt a Vivos Voco, hamarosan jön a Mortuos Plango és a Fulgura Frango

0104mangodA ManGod Inc. 2007 augusztusában megjelent Near Life Experience című debütáló albuma után 2012 év végén egy négyszámos EP-vel tért vissza, amely a Vivos Voco címet viseli. A csapat immár szimplán MaNGoD néven folytatja tovább, ezzel is érzékeltetve, hogy az életükben bekövetkezett változások (azaz tagcserék) hatására kicsit a zenei világ is átalakult. A komorabb, sötétebb hangulatot most kissé háttérbe szorítva a dallamosabb irány felé fordultak az új szerzeményekben, nem úgy, mint a 2007-es debütáló modern rock anyagon.

Az új EP beszédes címet kapott, s előrevetíti, hogy a korongnak hamarosan folytatása következik, hiszen a Vivos Voco („Az Élőket Hívom”) csak az első tagja annak a mottónak, melyet anno a harangok köpenyére véstek. Folytatása, a „...mortuos plango, fulgura frango...” vagyis: „...holtakat siratom, a villámokat megtöröm ...” két közeljövőben esedékes anyag címét adja: ezek szintén EP formájában jelennek majd meg. A cím ellenére a korong dalai korántsem sötét hangulatúak: modern felfogású, dallamos rockról van szó, számos friss ötlettel gazdagítva, négy karakteres és intenzív nótába sűrítve.

A MaNGoD a közeljövőben videóklipet is készít, melyről a csapat dobosa, Viniczai Szabi mondott el pár titokzatos részletet. „Hamarosan új klippel jelentkezünk, amely az előzőekhez, a The Floodhoz és a Thank You Good Nighthoz hasonlóan – amelyek anno az erotika világából ismert művésznőkkel készültek a Pixelfilm és a Goldfish kooprodukciójában, majd hetekig szerepeltek előkelő helyen a különböző zenecsatornák listáin – szintén tartogat majd izgalmas képi megoldásokat, és az új szereplők szempontjából is számíthatunk meglepetésekre."

Az Edge Records gondozásában és online terjesztésében is kiadásra került Vivos Voco EP a zenekar weboldalán keresztül rendelhető.

Dallista:

01. Annoya
02. Morning Shelter
03. Scars of Tomorrow
04. Shout in the Noise

Koncertek:

2013. január 8. Budapest, Instant – Nagymező utca 38.- w/ Plastic Bitch, Apey and the Pea
2013. február 16. Szeged, Club Noir – 6722 Szeged Londoni krt. 22. w/ Blind Myself
2013. március 1.Budapest, Dürer Kert– w/Anna and the Barbies
2013. március 9. Székesfehérvár, Fezen Klub – 8000, Székesfehérvár, Takarodó út 1. - w/ Anna and the Barbies
2013. március 23. Debrecen, Roncsbár – 4029, Debrecen, Csapó u. 27 – w/Anna and the Barbies

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.