Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Malcolmot gyászolja Brian Johnson: „Ő teremtette meg az AC/DC-t”

Brian Johnsont is lesújtotta Malcolm Young hétvégi halála. Az AC/DC volt frontembere nyilatkozatában megerősítette a tényt, amit sokan a mai napig nem tudnak: Malcolm volt a zenekar igazi agya.

1121malbrian

„Mélyen elszomorít barátom, Malcolm Young halála”, tette közzé Brian Johnson. „Nem tudom elhinni, hogy elment. Nagyszerű időket töltöttünk együtt a turnékon. Mindig is tudtam, mennyire zseniális gitáros. A riffjei ugyanolyan legendássá váltak, mint ő maga. Szeretettel és részvéttel gondolok feleségére, Lindára, gyermekeire, Karára és Rossra, illetve Angusra, akiket mind összetört a hír. Akárcsak bennünket. Malcolm olyan örökséget hagyott maga után, amelynek csak nagyon kevesen érhetnek a nyomába. Sosem szerette a népszerűséggel járó hírnevet, ehhez túlságosan is szerény természetű volt. De ő volt az, aki megteremtette az AC/DC-t, mert azt mondta, nincs a színtéren rock’n’roll. Büszke vagyok rá, hogy ismerhettem és barátomnak nevezhettem. Nagyon hiányzik majd.”

Johnson tavaly igen kurtán-furcsán került ki az AC/DC-ből, miután orvosai közölték vele: a teljes hallásvesztést kockáztatja, ha élő fellépéseket vállal. A zenekar később W. Axl Rose-zal nyomta le a turné hátralévő európai és észak-amerikai állomásait. Az idén októberben 70. születésnapját ünneplő Johnson azóta fülspecialistákkal és különböző hallásjavító eszközök fejlesztőivel dolgozik a megoldáson: volt, aki már tavaly azt ígérte neki, hogy akár fél év után színpadra állhat majd. Eddig azonban még csak két alkalmi vendégeskedéssel kísérletezett: először Oxfordban tette tiszteletét Robert Planttel közösen, Paul Rodgers egyik buliján, majd nyáron a Muse vendégeként, a Reading Fesztiválon jelent meg augusztus 27-én este.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.