Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ma már senki sem vásárol lemezeket"

The Great Fire címmel jelent meg a héten a kaliforniai Orange Countyból származó Bleeding Through hetedik nagylemeze, ám a frontember Brandan Schieppati szavai szerint a metalcore színtéren komoly eredményeket elért banda nem ringatja magát illúziókba a fogadtatást illetően.

„Amikor elkezdtük ezt az egészet a Bleeding Through-val, még simán hallani lehetett 400 ezres lemezeladásokról vagy komoly helyek megtöltéséről, de ma már teljesen más a helyzet", magyarázta Schieppati a Noisecreepnek. „Most azt mondják a bandák: megcsináltuk, 700 dollárnyi merch-cuccot értékesítettünk egy este során! Ez egy vicc. Manapság hardcore-t és metalt nem karrierszempontok miatt játszik az ember. Soha egyetlen mostanában zenélő vagy jövőben felbukkanó csapat sem fog már meggazdagodni ebből a típusú zenéből. Ma már senki sem vásárol lemezeket, így az újabb zenekaroknak tudniuk kell: soha többé nem lesz még egy Metallica. Egyetlen banda sem fog már tudni eljutni olyan magas szintre, mint ők. Így aztán egyedül azért kell játszanod ezt a zenét, mert ezt szereted, nem pedig azért, hogy karriert építs."

„Szerintem manapság az emberek sokkal inkább a rövid távú dolgokat értékelik a hosszabb távúak helyett, ami elég szomorú", mondta a frontember az okokról. „Én soha nem akartam olyan zenekarban játszani, amelyik pár remek év után eltűnik. Nekünk is voltak jobb éveink, de soha nem merült fel, hogy abbahagyjuk, ha éppen nem tudunk behozni ezer embert egy bulira. A saját örömünkre zenélünk, nem a nagyság téveszméje miatt. Elég félelmetes, amikor olyanokat hallok, hogy zenekarok otthagyják a sulit, mert valaki azt mondja nekik, hogy így teljes időben turnézhatnak, és meggazdagodhatnak belőle. A hardcore, a metal és a punk viszonylag rövid futamidejű dolgok. Hibás döntés befejezni a tanulást azért, hogy valaki más pénzt keressen rajtad..."

A metalcore egy billentyűs szőnyegekkel alázengetett változatában utazó Bleeding Through legsikeresebb lemeze a 2006-os The Truth volt, amely megjelenése óta több mint 250 ezer példányban talált gazdára világszerte. Legutóbbi, a zenekar nevét viselő anyaguk 2010-ben jött ki.

 

Hozzászólások 

 
#1 Aladin 2012-02-02 14:06
"...soha többé nem lesz még egy Metallica. Egyetlen banda sem fog már tudni eljutni olyan magas szintre, mint ők..."
Még ha ilyen mélyen be is nyal a valagukba... :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.