Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lindemann: „Először nem tetszett, ahogy angolul megszólalt a hangom”

0105lindemannJúnius 23-án jelenik meg a Rammstein-frontember Till Lindemann és a multifunkciós Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) közös, Lindemann névre hallgató projektjének első lemeze, a Skills In Pills. Till itt karrierje során először énekel angolul – és saját bevallása szerint egyáltalán nem volt könnyű dolga…

„Először nem tetszett, ahogy angolul megszólalt a hangom, így időbe telt, mire belerázódtam ebbe az egészbe”, ismerte el Till a Revolvernek. „Korábban igazából soha nem próbálkoztam ezzel, és kicsit szerettem volna kísérletezni vele. De most már nagyon büszke vagyok arra, ahogy megszólal. Most ezt a nyelvet akartam használni, hogy az angolul beszélőkhöz is szóljak, hiszen németül senki sem beszél Németországon kívül. Szerettem volna több betekintést engedni a gondolataimba, a szövegeimbe azoknak is, akik Kínában, Oroszországban, Franciaországban vagy akárhol élnek. Ezzel most egy új horizont nyílt meg előttem. Ami pedig a zenét illeti, a Lindemann ebből a szempontból is teljesen más, mint a Rammstein: gótikusabb, több dallamot rejt, és nem is annyira nyers, mint a Rammsteiné. A Rammstein zenéje eleve német nyelvet kíván meg, de itt Peterrel nagyszerűen sikerült keretet adnunk az angol szövegeknek. És ez nagy különbség.”

Lindemann egy korábbi nyilatkozata szerint a lemez zeneileg a Rammstein és a Pain metszetében helyezkedik el. „Rammsteines ének és paines zene keverékéről van szó. Peter igazi metalos, én meg erre a gótikus vonalra vagyok rákattanva... Tudom, hogy sok elvadult Rammstein-rajongónak talán nem fog tetszeni, mert hiányolják majd belőle a német nyelvet meg a nyers hangokat, de ez egy mellékprojekt, és nagyon sokat tettem bele magamból. Ez a lemez elég sokszínű lett."

0529lindemanncA Skills In Pills dallistája az alábbi:

01. Skills In Pills
02. Ladyboy
03. Fat
04. Fish On
05. Children Of The Sun
06. Home Sweet Home
07. Cowboy
08. Golden Shower
09. Yukon
10. Praise Abort

Mivel a páros remekül szórakozott a lemez elkészítése közben, Till szerint nemcsak közös koncertek várhatók a jövőben tőlük, hanem akár egy második album is. A Praise Abort klipje alább megtekinthető.

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 iLane 2015-06-11 00:51
Jól láttam, hogy egy véres kezű japán balerina kismalacokat visz, miközben a disznófejű Nagyúr 8 csecséből szoptatja őket??? Ooohhh, bazmeg ez nagyon beteg lesz... :o
Idézet
 
 
+4 #4 Tulus 2015-06-10 17:23
Kíváncsi vagyok a lemezre, szerintem az év legperverzebb produkciója lesz \m/
Idézet
 
 
+6 #3 newkid 2015-06-10 16:02
Nemrossz de jöhetne már egy új Rammstein.
Idézet
 
 
+12 #2 Wendiii 2015-06-10 10:54
Idézet - csabinter:
A Stripped-ben végig angolul énekel, az Amerika refrénje szintén angol nyelvű, szal kicsit fura nyilatkozat tőle, hogy soha nem próbálkozott ezzel.

Szerintem úgy gondolta, hogy még sosem próbálkozott azzal, hogy egy teljes albumot énekeljen végig angolul.
Idézet
 
 
+8 #1 csabinter 2015-06-10 10:15
A Stripped-ben végig angolul énekel, az Amerika refrénje szintén angol nyelvű, szal kicsit fura nyilatkozat tőle, hogy soha nem próbálkozott ezzel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.