Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Leukémiás Chris Squire

0520chrisLeukémiát diagnosztizáltak Chris Squire-nél, a Yes alapító basszusgitárosánál. A zenész a következő hónapokban otthonában, Phoenixben kap majd kezeléseket, és addig – fennállása óta először – más basszusgitárossal áll majd ki a színpadra a csapat.

Egy meglehetősen ritka leukémia-fajtát diagnosztizáltak az orvosok a 67 éves Chris Squire-nél, a Yes basszerénél, így a zenekar egyik alapítója kénytelen lesz kihagyni a zenekar évek óta leggrandiózusabb amerikai turnéját, amelyen a Toto társaságában játszik majd a veterán progresszív legenda. Squire helyére Billy Sherwood ugrik majd be, aki korábban több alkalommal is játszott a bandában, igaz, akkor gitáron és billentyűkön. „Ez lesz az első alkalom a Yes 1968-as megalakítása óta, hogy a zenekar nélkülem koncertezik", mondja Squire. „De egyetértettünk abban a többiekkel, hogy Billy fantasztikus munkát végez majd a helyemen, és a koncertek ugyanazt a Yes-élményt nyújtják majd, amit a rajongóink el is várnak a zenekartól a sokéves teljesítmények alapján."

Egyelőre nem tudni bővebbet róla, hogy mennyire súlyos vagy előrehaladott Chris betegsége, de reménykedjünk a gyógyulásában...

A Yes a nyári turné felvezetéseként egyébként július 3-án kihoz egy új koncertlemezt és –videót Like It Is – Yes At The Mesa Arts Center címmel, amelyet az arizonai Mesában rögzítettek tavaly augusztusban. Az anyag érdekessége, hogy Squire, Steve Howe, Alan White, Geoff Downes és Jon Davison két örök klasszikus Yes-remekművet is eljátszik rajta: az 1971-es Fragile-t és az 1972-es Close To The Edge-et. A zenekar legutóbbi lemeze tavaly jelent meg Heaven & Earth címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.