Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Let The Cigar Die: akusztikus Solitude novellával karöltve

1026letthecigardieAkusztikus videóval jelentkezett a Let The Cigar Die, akik a Soundcity kedvéért hangszerelték át egyik keményebb dalukat. A számhoz novella is született.

Még augusztus végén forgatott együtt Szegeden a soundcity:szeged csapata és a Let The Cigar Die, így ebben az októberi esős időben kifejezetten üdítően hat közös nyári felvételük. A tiszakécskei doom/grunge metal zenekar Solitude című számát adta elő akusztikusan, a felvétel először a HammerWorld magazin oldalán debütált a napokban. A zenekar gitárosa, Sánta Zoltán elmondta, azért ezt a dalt választották, mert a visszajelzések alapján ez az első olyan felvételük, amit mindenki könnyen megszeret.

A Grand Mexican Warlock és a Turbo után ismét egy keményebb zenekar hangszerelte át a dalát a Soundcity kedvéért, de a forgatás ezúttal nem volt zökkenőmentes. „Pont egy olyan helyszínt találtunk, ahová engedélyt kellett volna kérnünk, hogy forgathassunk. Ennek ellenére jó hangulatban telt, csak nehezen tudtuk elkezdeni", mondta Sánta Zoli.

A Soundcity blogjára Sivatagi remények címmel Herman Ákos írt novellát a Let The Cigar Die dalához. „Az eredeti számot hallgatva az Alkonyattól pirkadatig és egy QOTSA klip kockái váltogatták egymást a fejemben. A táj tehát adott volt, hogy hova helyezem el a történetem. A befejezés viszont engem is meglepetésként ért, eredetileg nem ezt a sorsot szántam a főhősnek, de az élet csak átírja a terveinket."

A Let The Cigar Die október 31-én a szegedi Metal Halloweenen lép fel a Live Music Clubban. A pesti közönség előtt november elsején, a Dürer Kertben megrendezésre kerülő Legion Fesztiválon játszanak majd a Watch My Dying, a Scerra és további zenekarok társaságában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.