Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lenny Wolf nélkül, Keith St. Johnnal indulna retro-turnéra a régi Kingdom Come

Az utóbbi években többször is felmerült a Kingdom Come ősfelállásának esetleges újjáalakítása. A dolog most úgy fest, hogy összejön – csak éppen a főszereplő nélkül…

1017kc

Érdekes bejelentést tett a Focus On Metal podcast: eszerint James Kottak dobos, Danny Stag gitáros, Rick Steier gitáros és Johnny „JB” Frank basszer ismét közösen zenél, és Kingdom Come-ként kívánnak turnézni az 1988-ban megjelent első nagylemez harmincéves jubileuma kapcsán. Mivel Lenny Wolf énekes/dalszerző/főnök valamiért nem kívánt csatlakozni társaihoz, az énekes Keith St. John, a Montrose és a Burning Rain volt torka lesz. Mindez már csak azért is bizarr elképzelés, mert a Kingdom Come köztudottan egy személyben Lenny Wolfra épült. A főnök jelenleg nem üzemelteti a csapatot, de erősen kétségesnek tűnik, hogy hozzájárulna a névhasználathoz ebben a formában. Ő maga viszont állítólag semmiképpen sem akar ismét összejönni régi társaival.

A Kingdom Come az első lemez megjelenése idején mindenkitől megkapta, hogy gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint a korszak jellegzetes arénarockos hangzásával tálalják a Led Zeppelin stílusában írt dalokat, de az anyag így is platinalemez lett Amerikában. A bandát a sajtóban rendszerint csak Kingdom Clone-nak csúfolták, és még Gary Moore is írt róluk egy Led Clones című dalt az After The War albumra, amit Ozzy Osbourne énekelt fel. A Kingdom Come második albuma, az 1989-es In Your Face a negatív hype-nak is köszönhetően már nem lett olyan sikeres, mint elődje, így a felállás szétszéledt, és Wolf szinte teljesen egyedül készítette el az 1991-es Hands Of Time-ot. Az énekes idővel visszaköltözött Németországba Los Angelesből, és a továbbiakban is aktív maradt, de társai állandóan változtak körülötte, és noha egy sor további stúdióalbumot jelentetett meg – a legutóbbit, az Outliert 2013-ban – , egyik későbbi produkciója sem keltett különösebb feltűnést.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Joseph 2018-05-30 14:31
Ennek így mi értelme???
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.