Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemmy: „Teljesen jól vagyok, csak nem koncertezünk annyit, mint előtte”

0130lemmyAz idei VOLT Fesztiválon a Motörhead is ott lesz, bár a csapat megmozdulásait Lemmy utóbbi években tapasztalt egészségügyi problémái fényében már rendszerint előzetes kérdőjelekkel kezeli a tábor. Az idén decemberben már a hetvenet betöltő mester szerint erre semmi ok, minden rendben van vele.

„Nos, éppen itt telefonálok veled, ugye? Szóval legalább felülni még azért képes vagyok”, válaszolt Lemmy a maga szokásos fanyar stílusában az Ace’s Space rádióműsor interjújában, amikor a napokban arról kérdezték, hogy van. „Teljesen jól vagyok. Nyomtunk pár koncertet Európában, és párat az Államokban. Nem koncertezünk annyit, mint előtte, de azért továbbra is turnézunk, és hamarosan ismét nekiindulunk Európának.”

A zenekar idén ismét esélyes a Grammyre a tavalyelőtti Aftershock lemez Heartbreaker daláért. Lemmyt különösebben nem izgatja a téma, de természetesen kifogása sincs ellene. „Már van egy Grammym 2005-ből a Sacrifice-ért (valójában a Metallica Whiplashének feldolgozásáért, de az év stimmel – a szerk.). Nem bánom a dolgot, hiszen szép dolog, ha az úgynevezett kollégáid elismerik a munkásságodat. De a vörös bársonyszőnyegig vagy bármi ilyesmiig már úgysem fogunk eljutni: a hozzánk hasonló csapatok a gála előtti napon kapják meg a díjakat a latin-amerikai jazzbandákkal együtt…”

A Motörhead egyébként a Lemmy által elmondottakkal ellentétben nem Európában, hanem Dél-Amerikában kezdi idén a koncertezést áprilisban, majd tényleg az európai fesztiválok következnek, közöttük a soproni VOLT július 1-4. között.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.