Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemmy: „Ha holnap meghalok, akkor sem panaszkodhatnék”

1015lemmyRészletesen beszélt egészségi állapotáról a Classic Rock magazin aktuális Motörhead különszámában Lemmy Kilmister, akiért idén nyáron az egész rockszíntér aggódott, miután szívébe tavasszal defibrillátort ültettek, nyáron pedig le kellett mondani a zenekar koncertjeit egy egészségügyi probléma miatt. Lemmy a közhiedelemmel ellentétben ma már nem él ész nélkül, de ugyanakkor nem is sajnál semmit.

„Egyáltalán nem bánom, hogy az egészségi állapotomról kérdeztek", mondta a Classic Rocknak Lemmy. „Rosszul voltam, semmi értelme nem lenne tagadni vagy hazudni erről. Soha nem is csináltam ilyet. Az élet sokszínűségéhez ez is hozzátartozik, nem igaz? Jobban vagyok. Az emberek azt mondják, hogy lassítsak, és a korábbi gyors életvitelem most elkezd visszaütni, de ugyanezek az arcok mondták nekem azt is, hogy hagyjam abba a dohányzást. Lem, be kell fejezned, hajtogatta mindenki. Basszátok meg! Akkor sem szeretem, ha valaki megmondja, mit kell tennem, ha egyébként igaza van."

Csoda vagy sem, a Motörhead főnöke – akinél nagyjából tíz éve cukorbetegséget diagnosztizáltak – egy évvel ezelőtt letette a cigarettát, és ugyanígy rég maga mögött hagyta már azokat az időket is, amikor napi egy üveg Jack Daniel's whiskeyt eresztett le a torkán. „Reggeliztem egy nap, és cigizés közben végig fulladozva köhögtem. Akkor egy pillanatra megálltam, és arra gondoltam: mit is csinálok én itt? Leálltam a jackes kólával is, mert a kóla nem tett jót a diabéteszemnek. Vagyis már nem iszom sokat. Napi két tablettát szedek a cukorbetegségemre, ami elég rendesen kihatott a keringésre a lábaimban. Ha túl sokat sétálok, megmerevednek és sajognak, ha pedig túl sokáig kell egy helyben állnom, a hátam is megfájdul. De még mindig képes vagyok odaállni a mikrofonhoz minden este, és eljátszani a dalaimat. Ha pedig nem lenne ott a mellkasomon a kibaszott púp, észre sem venném a defibrillátoromat. Tényleg egyre jobban vagyok. Mire ez a cikk megjelenik, és elérkezik a turné kezdete, teljesen rendben leszek, és készen is állok majd az útra."

A decemberben már a 68. születésnapját ünneplő frontember saját bevallása szerint egyáltalán nem bánja korábbi életvitelét, és különösebben az idei egészségügyi gikszerek sem alakították át a gondolkodását „Nem sajnálok semmit, az ilyesminek amúgy sincs semmi értelme. Túl késő lenne bármin is sajnálkozni, hiszen már úgyis elkövetted az adott dolgot, nem igaz? Élted az életed. Teljesen értelmetlen lenne azt kívánni, hogy bárcsak megváltoztathatnád. Nyilván akad pár dolog, amit ma már esetleg másképp csinálnék, de semmi igazán lényeges, semmi olyasmi, ami olyan nagy különbséget eredményezne. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgaim alakultak. Szeretem azt gondolni, hogy sok örömöt okoztam az embereknek a világ minden táján. Kitartottam az elveim mellett, és őszinte voltam az emberekkel. A halál elkerülhetetlen, nem igaz? Amikor eléred az én koromat, egyre inkább rá is ébredsz erre. Nem aggódom emiatt, készen állok rá. Ha elmegyek, úgy akarok elmenni, hogy azt csinálom, amiben a legjobb vagyok. Ha holnap meghalok, akkor sem panaszkodhatnék. Nagyszerű életem volt."

Lemmy szerint semmi alapja az olyan híreszteléseknek, amelyek szerint a napokon belül megjelenő Aftershock a Motörhead utolsó albuma lesz. „Tényleg? Ki mondott ilyet? Én soha az életben, Phil sem és Mikkey sem. Mindannyian azt tervezzük, hogy folytatjuk. Ha meg már nem tudunk tovább turnézni, majd csak lemezeket készítünk. Olyanok leszünk, mint a Beatles 1966 után."

 

Hozzászólások 

 
#7 Small 2015-12-29 10:29
R.I.P.
Idézet
 
 
#6 zolibácsika 2013-10-18 07:18
A világ legjobb zenekara, az ő számaikat hallgattam meg legtöbbször. Attól is jó, mivel, minden albumon minden szám tökéletes.Az első koncertjükön Debrecenben voltam, úgy 1981 körül, azóta nyomják itt is. Hihetetlen tempó, dinamika, kitartás.
Reméljük nem megy el Lemmy, mivel akkor az emberiséget legalább akkora veszteség érné, mint amikor meghalt Freddie Mercury.
Idézet
 
 
+2 #5 Dokibácsi 2013-10-17 09:11
Hosszú életet a Mesternek!!! Ha az Öreg beadná a kulcsot, az lenne az igazi gyász....
Idézet
 
 
+6 #4 Zoli 2013-10-16 13:23
Legendás zenekar, 3* láttam őket, remélem lesz még szerencsém koncerthez és további lemezekhez is.
Idézet
 
 
+9 #3 Dead again 2013-10-16 04:29
Lemmy - Master of don't give a fuck.
Idézet
 
 
+9 #2 JamesSmith 2013-10-15 22:59
Egy őszinte ember aki nyíltan beszél betegségéről és nem rejti véka alá véleményét!

A vadonat új, hirtelenjében, fű alatt megjelent albumukat még nem hallottam. Legalább lesz este hallgatni való! :)

Soha nem láttam még élőben a Motörhead-et de remélem be tudom pótolni egyszer az életben! :)

Jó egészséget Lemmy! :)
Idézet
 
 
+14 #1 robidog 2013-10-15 21:09
Lemmy halhatatlan soha soha nem fog elpatkolni a vén anyaszomorító!! !!!!
Nem tudom és nem is akarom elképzelni a nagy öregek nélkül a zenei életet! Istenem mi lesz velünk nélkülük!
Ja és az új mocifej lemez qrva jó!
Lemmy for President !!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.