Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kruspe: „Nem élvezem a lemezfelvételeket a Rammsteinnel”

0809emigrate Egyre érdekesebb dolgokat nyilatkozik a Rammstein kapcsán a csapat gitárosa, Richard Z. Kruspe, aki hamarosan Emigrate nevű projektjével jelentet meg új nagylemezt. Richard egy friss interjúban egyenesen azt mondta: egyáltalán nem szeret főcsapatával stúdiózni.

„Nem, semmiképpen. Egyáltalán nem. Számomra legalábbis már biztosan nem”, felelte az Ultimate Guitar kérdésére Kruspe, amikor arról faggatták, élvezetes-e a Rammsteinnel stúdiózni. „Működik, de nagyon sokat kellett szenvednem ilyenkor… Imádom a Rammsteint, de ott az egyetlen lehetséges módszerrel dolgozunk, és meg is értem ezt. De mióta az Emigrate is létezik, rájöttem, milyen típusú ember vagyok: én szeretem irányítani a munkálatokat, én szeretem kimondani a végső szót. És végső soron ezáltal jobb csapatjátékossá is váltam. A Rammstein nagyon demokratikus, ahol a döntések gyakran kizárólag az egók és nem pedig a zene miatt születnek. Az Emigrate-ben ez nincs meg, amitől a stúdiózás is sokkal élvezetesebb, mint a Rammsteinben. De egy olyan zenekarnak felelőssége van, mint a Rammstein… Szóval ha az a kérdés, hogy élvezem-e a lemezfelvételeket a Rammsteinnel: nem, nem élvezem.”

Ugyan nem ezért, de a csapat még jövőre sem nagyon kíván megmozdulni. Az Emigrate új lemeze, a Silent So Long, amelyen Lemmy, Jonathan Davis és Marilyn Manson is vendégszerepel, november 4-én jön ki a Spinefarmnál.

 

Hozzászólások 

 
#12 Rítus 2022-09-21 16:15
Hát én is bízom benne, csak kéne nekik egy kis szünet, nagy a felelősség a nyakunkon, nagyon menő Német Metál együttesről van szó és szerintem túl terheltek lettek. Ne feledjük az 50-es 60-as éveikben járnak, 1994-95 óta Aktív együttes jó formán tag csere nélkül, ami csak emeli a hír nevüket. Richard kicsit bajban volt ugyan is drogos volt és mikor az Emigrate alakult akkor ő egy leszoktató program keretében került az USA-ba, az egyik lemezen az első Emigrate albumon is énekel róla. Kicsit pihenniük kéne. Nem 2-3 évente új lemezt ki adni, hanem mondjuk most 4-5 év múlva, kB mikor Richard 60 éves lesz. De nem csodalkoznék ha fel oszlana az Együttes. Bár ők képviselik azt a látás módot amit én is érzek a világgal szemben.
Idézet
 
 
+2 #11 cápaidomár 2014-10-20 23:44
Idézet - Tom:
Idézet - a.75:
Nálam a demokratikus és az ego irányította rendszer nem fér össze. A kettő együtt nem lehetséges.


jaja, én is csak két ellentmondást fedeztem fel:

"én szeretem irányítani a munkálatokat, én szeretem kimondani a végső szót. És végső soron ezáltal jobb csapatjátékossá is váltam."

"A Rammstein nagyon demokratikus, ahol a döntések gyakran kizárólag az egók és nem pedig a zene miatt születnek."

ez a két mondat, nekem valahogy nem áll össze.


Nekem sem. Ráadásul évekkel ezelőtt azt nyilatkozta (aztán persze lehet, hogy a másik gitáros), hogy a Mutter annyira jó hangulatban készült, hogy a végén már szinte bűntudatuk volt. Most meg ez...

Egy ideje már komoly viták lehetnek. Úgy mondjuk a Rosenrot óta.
Idézet
 
 
+2 #10 Mr. Hyde 2014-10-20 12:44
Még annyit tennék hozzá, hogy az úgynevezett demokratikus döntéshozatal (többség akarata érvényesül a kisebbségéhez képest) előfeltételezi, hogy a résztvevő feleknél a kiinduláskor feloldhatatlan érdekellentét van. Így az az érdek érvényesül majd, amelyet többen támogatnak. Ez akár lehet nyilvánvaló tévedés is, vagy persze ennek az ellenkezője.
Konszenzus esetében nem valósul meg maradéktalanul a többségi törekvés. Az egyeztetés addig zajlik, amíg a kisebbség számára sem lesz legalább elfogadható a döntés.
Nyilván ez sem garantálja a legjobb végeredményt, pusztán alkudozás zajlik. "Lehet, hogy a dal most csak fele annyira jó, mint amilyen SZERINTEM lehetne, de legalább mostmár SENKI sincsen akinek egyáltalán nem tetszik." Mondjuk.

Na most Kruspe úgy látja, hogy ez a szarakodás inkább hat negatívan a végeredményre, mint ha adott esetben az ellentétes törekvéseket figyelmen kívül hagyva, egy szemszögből vezetnék végig következetesen az adott eljárást.
Idézet
 
 
+5 #9 Mr. Hyde 2014-10-20 12:28
Ahogyan én látom a Rammstein működése valószínűleg az egók mentén demokratikus. Minden tag a saját önkifejezésekén t élheti meg a dalokat, miközben mindenki azzal érvelhet, hogy ő csak a Rammstein lényegét ragadja az elképzelésein keresztül. Így aztán a legapróbb részletekbe menően egyeztetések, kompromisszumok és alkuk alapján jöhet létre bármi is.
Nem volt ez mindig így.
Kruspe a Rammstein kezdetén (mondjuk a Mutter lemezig bezárólag) kijelölte a zenei irányvonalat. Lindemann is csak később vette át tőle a szövegírást, a banda többi tagja pedig szinte csak végrehajtó volt. Így a korai albumok nyersebb, határozottabb, következetes vonalat hoznak, szemben a 2000 utáni albumok organikusabb, rockosabb, játékosabb hangszerelésű zeneiségénél.
Kruspe célja az lehet, hogy visszatérhessen legalább ideiglenesen a kompromisszum mentes alkotói tevékenységhez, a mindent átfogó központi perspektívához, ami végig vonulhat az egész albumon. Anélkül, hogy ellentétes megközelítések mentén kellene "középre pozicionálni" a dalokat.
Idézet
 
 
+6 #8 Tom 2014-10-20 11:55
Idézet - a.75:
Nálam a demokratikus és az ego irányította rendszer nem fér össze. A kettő együtt nem lehetséges.


jaja, én is csak két ellentmondást fedeztem fel:

"én szeretem irányítani a munkálatokat, én szeretem kimondani a végső szót. És végső soron ezáltal jobb csapatjátékossá is váltam."

"A Rammstein nagyon demokratikus, ahol a döntések gyakran kizárólag az egók és nem pedig a zene miatt születnek."

ez a két mondat, nekem valahogy nem áll össze.
Idézet
 
 
+2 #7 a.75 2014-10-20 11:43
Nálam a demokratikus és az ego irányította rendszer nem fér össze. A kettő együtt nem lehetséges.
Idézet
 
 
-6 #6 név 2014-10-20 02:04
Ööö
Idézet
 
 
+13 #5 ADIZS 2014-10-19 23:25
Idézet - nekem8:
A rammstein lemezek jók? jó tudni...


Jaj de imádom az ilyen égadta gyökereket :) Neked mégis melyik lemez a jó?
Idézet
 
 
-21 #4 nekem8 2014-10-19 21:30
A rammstein lemezek jók? jó tudni...
Idézet
 
 
+15 #3 ADIZS 2014-10-19 20:13
Ha a rossz hangulat miatt ilyen jók a Rammstein lemezek, akkor sok verekedést kívánok a stúdióba :D
Idézet
 
 
+12 #2 BSND 2014-10-19 11:44
Idézet - Khold:
Remélem nem oszlik fel a Rammstein

Nem fog, mert ők is pénzből élnek! :D
Jó, félretéve a rosszindulatot: mindig is mondogatták, hogy rossz hangulatban telik a stúdiózás, szóval szerintem nem kell ebből távoli következtetések et levonni.
Idézet
 
 
+12 #1 Khold 2014-10-19 11:33
Remélem nem oszlik fel a Rammstein :(

Nem hallgatom agyon őket, de abban biztos vagyok, hogy hatalmas űrt hagynának maguk után :-/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.