Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kórus és komolyzenészek hada a novemberi új Royal Hunt lemezen

0427rhElkészült új albumának dalszerzési munkálataival a dán szimfo-melodikus Royal Hunt, akik hamarosan megkezdik a felvételeket is. André Andersenék szerint a következő anyag zeneileg a legutóbbi Show Me How To Live vonalán halad majd, ám zenei és produkciós szempontból egyaránt rejt majd újdonságokat.

A zenekar új albumának felvételei néhány héten belül elkezdődnek, és a Royal Hunt igen nagy létszámban vet majd be komolyzenészeket is a stúdióban, hogy minél teljesebb legyen a végeredmény. Egy kórus csatasorba állítását szintén tervezik. Amennyiben minden jól halad, a lemez már novemberben a boltokba kerülhet, a kiadó Európában továbbra is a Frontiers lesz.

Az egyelőre még cím nélküli új Royal Hunt album már a csapat tizenkettedik anyaga lesz, és egyben a negyedik teljes hosszúságú stúdióalbum a pár éve visszatért amerikai énekesfenoménnel, D.C. Cooperrel a mikrofonnál. Cooper az 1997-es melodikus metal mestermű, a Paradox utódjának készítése közben lépett ki a dán progresszív szimfo-hard rockerek soraiból, a banda ezután John Westtel folytatta karrierjét. West négy stúdiólemezen és számtalan turnén énekelt a Royal Huntban, de aztán ő is távozott: a zenekar következő két anyaga, a 2008-as Collision Course: Paradox II és a 2010-es X a legendás egykori Yngwie Malmsteen énekessel, Mark Boalsszal készült el. Ezután – a banda saját bevallása szerint elsősorban a rajongói kéréseknek engedve – visszatért a frontra Cooper, akivel roppant sikeres visszatérő koncerteket játszottak, és 2011 végén egy Show Me How To Live című új anyagot is megjelentettek. Utóbbi turnéján tavaly tavasszal a Royal Hunt Budapesten is fellépett.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.