Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Komolyzenei kategóriában Kip Winger is begyűjtött egy Grammy-jelölést

0608kipTegnap már beszámoltunk az 59. Grammy-díj rock- és metalzenei jelöltjeiről, ám egy jelölés elkerülte a figyelmünket – igaz, nem véletlenül. Kip Wingert ugyanis szintén felterjesztették az elismerésre, csak éppen komolyzenei kategóriában…

Komolyzenei kategóriában jelölték Grammyre Kip Wingert első teljes szimfonikus művéért, a Winger: Conversations With Nijinskyért. A ’80-as évek végének egyik nagy poszterarca az utóbbi években már besöpört néhány elismerést ilyen irányú alkotásaival, és az említett lemez nyár elején helyből a Billboard komolyzenei listájának harmadik helyén kezdett. Az anyagon a Winger frontemberének darabjai kaptak helyet: a már ismert két mű, a Ghosts balett, illetve a Conversations With Nijinsky mellett Kip egy A Parting Grace című friss munkát is komponált az albumra.

Mivel Wingert az Egyesült Államokban a többség még mindig csak a régi slágerekről, vagy rosszabb esetben a Beavis és Butt-head sorozat örökös fikacéltáblájaként ismeri, a jelölés természetesen máris komoly feltűnést keltett a tengerentúlon. „Őszintén szólva igen”, felelte Kip a The Los Angeles Timesnak, amikor a lap arról kérdezte, utólagos igazságtételként értékeli-e a Grammy-esélyt. „Nagyon sok mindent kaptunk a nyakunkba zenekarként és én személyesen is az MTV-vel meg a többivel… Az egész életem legnagyobb iróniája, hogy mindig is két dolgot akartam: zenét tanulni és zenét írni. Zeneszakértő geekként kissé ironikus, hogy a mai napig pózer figuraként tekintenek rám a ’80-as évekből… De nagyon büszke vagyok rá, hogy mindvégig kitartottam az elképzeléseim mellett, és haladtam előre. Ez vagyok én, és ma is ez számomra a fontos.”

 

Hozzászólások 

 
+7 #1 george 2016-12-07 10:05
Kip Winger egy zseni....aki ismeri a szóló dolgait(nem csak a Winger zenekart,ami egyébként szuper) is,ezt bármikor megerősítheti.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.