Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Klasszikus hangzású Skid Row albumot ígér Rachel Bolan

Rachel Bolan basszusgitáros szerint a következő Skid Row lemez visszakanyarodást jelent majd ahhoz a vonalhoz, amit a rajongók várnak a klasszikus New Jersey-i hard rock csapattól. A zenekarban továbbra is Johnny Solinger énekel, akivel eddig két abszolút sikertelen és szakmailag is igen rossz fogadtatású anyagot készítettek. A stúdiózás hamarosan kezdetét veszi.

„Azt hiszem, a következő album visszatérés ahhoz az irányhoz, amit az emberek várnának a Skid Row-tól, legalábbis abból az anyagból ítélve, amit eddig Snake-kel megírtunk", mondta Bolan a Times-Standard.comnak. Mindez igencsak ráférne a zenekar renoméjára, ami az utóbbi másfél évtizedben, a frontember Sebastian Bach 1996-os távozása óta igencsak megkopott. Habár a három régi tag, azaz Bolan, illetve Dave „Snake" Sabo és Scotti Hill gitárosok esküsznek rá, hogy Bach nélkül sokkal jobban érzik magukat, a Skid Row nem volt képes a régi teljesítményekhez méltó anyagokat letenni az asztalra az egzaltált frontember nélkül, pedig a dalszerzés oroszlánrészéért a klasszikus korszakban is Snake és Rachel feleltek. A rajongótábor nagyrésze a füle botját sem mozgatta az igazán karakteres daloktól mentes 2003-as Thickskin és 2006-os Revolutions Per Minute albumokra: a többség főleg annak fényében fejezte ki rosszallását a lemezek kapcsán, hogy az új énekes, Johnny Solinger adottságai simán lehetővé tették volna a régi vonal folytatását, a zenekar azonban ennek ellenére is amolyan alternatív beütésű, vegyes kirakodóvásárral próbálkozott.

A bandából a sikerkorszak felállásához képest jelenleg nemcsak Bach, hanem Rob Affuso dobos is hiányzik, ezen a poszton az eredeti ütős 1998-as távozása óta szinte szüntelen a vándorlás. A legutóbbi cserére épp tavaly került sor, amikor Dave Gara helyére Rob Hammersmith ült be. Affuso egyébként a mai napig jóban van mind Snake-ékkel, mind Bach-hal, ám nincs szó arról, hogy bármelyikükkel is együtt zenéljen a közeljövőben. Ami Sebastiant illeti, ő éppen a múlt héten zárta ki egy nyilatkozatában, hogy visszatérjen a Skid Row élére, méghozzá a rá jellemző szókimondó stílusban. A volt tagok szintén hosszú évek óta mereven elzárkóznak az újonnani összeölelkezés gondolatától, pedig folyamatosan kapják az ajánlatokat. Mindez nem véletlen, hiszen a Skid Row közel 20 millió albumot adott el karrierje során.

Bach a nyáron egyébként szintén új lemezzel jelentkezik, mely az olasz Frontiers kiadó gondozásában kerül majd a boltokba. A hatodik Skid Row soralbum várható megjelenéséről egyelőre nincsenek információk, de Bolanék vélhetően még 2011-ben gondolkodnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.