Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kisser: „Mi akarunk lenni a spanyol nyelvű Rammstein!”

0423delatierraE hét pénteken ismét Magyarországon lép fel a Sepultura, akik júniusban új lemezük felvételeit is megkezdik, ám Andreas Kisser gitáros/főnök nem kizárólag ezekkel az ügyekkel foglalkozik mostanában, ugyanis egy De La Tierra – vagy röviden csak DLT – nevű projektet is összehozott pár dél-amerikai zenészcimborával.

A De La Tierrában három, a Sepuhoz hasonlóan dél-amerikai banda muzsikusa játszik Andreasszal: a Maná dobosa, Alex González, a Los Fabulosos Cadillacs basszere, Flavio Cianciarulo, illetve a D-Mentéből és az A.N.I.M.A.L.-ból ismert Andrés Giménez gitáros. Emellett mind a négyen énekelnek is a spanyol nyelvű dalokban, amelyeket már valamikor az év végén meg lehet majd hallgatni, jelenleg ugyanis éppen az utolsó simításokat végzik első lemezükön a Sepultura mellől is ismert Stanley Soares producerrel. „Mióta Maxszel zenéltem, ez az első alkalom, hogy egy másik gitárossal együtt játszom", mondta a projektről Jason Korolenkónak adott interjújában Kisser. „Jó hosszú idő eltelt azóta, és nem egyszerű egymás mellé helyezni a gitárokat. Ehhez elég jól kell ismerned a másikat, és Andrésszel eddig nem játszottunk még olyan sokat együtt, de ennek ellenére nagyon jól össze tudtuk rakni a hangszerelést, és tényleg zenekarként szólunk. Óriási zenész ő is, és a többiek is."

Andreas szerint a spanyol nyelv nem gátolja meg a csapatot abban, hogy világszerte mozogjon majd a jövőben. „A nyelvre tekintet nélkül, az egész világon játszani szeretnénk. Mi akarunk lenni a spanyol nyelvű Rammstein!", nevetett a gitáros. „A Rammstein úgy lett sikeres, hogy a saját anyanyelvükön, németül énekelnek, és mégis a világ minden táján hatalmas tömegek kíváncsiak rájuk. Szerintem a De La Tierrának is van esélye erre, mármint hogy olyan zenét játsszunk, ami lebontja a nyelvi korlátokat. Elsősorban spanyolul nyomjuk, de lesznek portugál részek is, ami lehetőség arra, hogy Brazíliát összekössük Latin-Amerika többi országával."

A Sepultura április 26-án Szombathelyen koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
-4 #1 Zoli 2013-04-23 17:39
Kb. annyi esélyük van, mint a sepulturának egy jó lemez elkészítésére...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.