Shock!

május 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kiske, Russell Allen és Tony Kakko is szerepel Timo Tolkki rockoperájában

Május 17-én jelenik meg az egykori Stratovarius főnök új projektlemeze Timo Tolkki’s Avalon néven, amely egy komplett metal opera lesz The Land Of New Hope címmel, rajta vendégénekesek és vendégmuzsikusok egész hadseregével. A névsor igen impozáns, a kérdés csak annyi, vajon mennyire tud vele újat mutatni a gitáros ebben a mára akár lerágott csontnak is tekinthető műfajban…

A The Land Of New Hope egy 2055-ben játszódó sci-fi sztorit mesél el, amikor is a Földet sújtó temérdek katasztrófa maroknyi túlélője elkezdi keresni az új remény földjét, egy titokzatos, megszentelt és mesebeli helyet. Az anyag kiadója a Frontiers lesz, Tolkki pedig olyan vendégénekeseket állított csatasorba a megvalósításhoz, mint Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Sharon Den Adel (Within Temptation), Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob), Rob Rock, Tony Kakko (Sonata Arctica) vagy Elize Ryd (Amaranthe, Kamelot). A hangszeres szekciót is komoly nagyágyúk erősítik Jens Johansson (Stratovarius), Derek Sherinian és Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire) személyében. Pár ízelítő videó alább már megtekinthető, kíváncsian várjuk a végeredményt.

A Tolkki helyén Matias Kupiainennel is elég jól elüzemelő Stratovarius új lemeze február 22-én jelent meg Nemesis címmel. A banda Magyarországon is bemutatja az album dalait az Amaranthe társaságában, március 23-án a Club 202-ben. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.