Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kim Thayil és Doug Pinnick is játszik az MC5 fél évszázadát ünneplő turnén

Hamarosan jubileumi turnéra indul Észak-Amerikában Wayne Kramer, az MC5 alapító gitárosa, amely a Kick Out The Jams album megjelenésének ötvenedik évfordulóját hivatott megünnepelni. Kramer zenekarában Kim Thayilt és Doug Pinnicket is ott találjuk.

0307mc5

Európában annak idején sem mozogtak, és Amerikában is inkább már csak néhai legendaként emlékeznek rájuk, de a '60-as évek végén a detroiti MC5 alapvető hatást tett a formálódó keményzenei irányzatokra, és a Black Sabbath felbukkanásáig alighanem a világ legsúlyosabb, legzajosabb zenekarának számítottak. Első albumuk, a koncerten rögzített Kick Out The Jams 1969 elején jelent meg, vagyis lassan ötven éves lesz, így az alapító Wayne Kramer idén, hosszas kihagyás után amerikai turnéra indul a jubileum tiszteletére MC50 címmel. A koncerteken a teljes Kick Out The Jams album elhangzik majd, természetesen további érdekességek mellett.

Az MC5 1972-ben szétesett eredeti felállását ma már természetesen nem lehetne színpadra állítani: Rob Tyner énekes 1991-ben, Fred „Sonic" Smith gitáros 1994-ben, Michael Davis basszer pedig 2012-ben hunyt el. Kramer így új társakkal indul útnak: ezeken a koncerteken lép először színpadra Chris Cornell tavaly májusi öngyilkossága óta Kim Thayil, a Soundgarden egykori gitárosa, a basszer Doug Pinnick lesz a King's X-ből, a dobos Brendan Canty a Fugaziból, a fronton pedig a Zen Guerrilla énekese, Marcus Durant áll majd. „Ez a zenekar leszaggatja majd a fejeteket", mondja Kramer. „Igazi, nyers, verejtékes, energikus rock'n'rollt kap majd mindenki: olyan lesz, mintha egy csapatnyi 40 és 70 közötti punk metamfetaminnal telenyomva zúzna. És mivel a világ fél évszázada együtt él ezekkel a dalokkal, egyáltalán nem érdekel, hogy hangról hangra előadjuk a lemezt, amit úgyis egész életetekben ismertetek. Ideje feltámasztani a szörnyeteget ezekkel az elképesztően tehetséges zenészekkel, akik a saját, csakis rájuk jellemző stílusban adják majd elő a dalokat."

A formáció európai fesztiválfellépésekkel melegít majd az ősszel startoló amerikai turnéra, ezzel párhuzamosan pedig egy izgalmasnak ígérkező önéletrajzi könyv is kijön Kramertől The Hard Stuff: Dope, Crime, The MC5, And My Life Of Impossibilities címmel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Halott ember 2018-03-07 10:15
Jó lesz!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.