Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Killswitch Engage: nosztalgiaturné az új lemez előtt

Most, hogy újfent Jesse Leach áll a fronton, természetesen a Killswitch Engage sem hagyhat ki egy nosztalgiázó turnét, amire a 2002-es Alive Or Just Breathing lemez tízéves évfordulója ad apropót. A körútból egyelőre csak az Egyesült Államok kap, de jó hír, hogy a massachusettsi metalcore-osok azért az új albumon is dolgoznak közben.

Az Alive Or Just Breathing 2002. május 21-én jelent meg, és már kiadásának pillanatában klasszikusként emlegették: az album felbecsülhetetlen hatást gyakorolt a metalcore színtérre, ami az évtized fő underground trendáramlatának számított. A sors iróniája, hogy az anyagot feléneklő Leach már nem vett részt annak turnéin, hiszen különböző személyes okokból kilépett a bandából közvetlenül a lemez kiadása után. Most azonban itt az alkalom a pótlásra, hiszen Leach év eleje óta ismét a zenekar énekese, és mivel az Alive Or Just Breathing jelentőségével a Killswitch Engage is tisztában van, le is futnak az anyag tízéves jubileuma alkalmából egy amerikai turnét. A körút november 24-én indul San Bernardinóban és december 20-án ér véget Portlandben, Adam Dutkiewiczék vendégei a Shadows Fall és az Acaro lesznek. Jesse egyébként egy áprilisi fesztiválon állt ismét először színpadon a Killswitch-csel több mint kilenc év után, és azóta számos jól sikerült fesztiválfellépést tudtak le együtt.

A csapat új nagylemeze valamikor 2013 elején jelenik meg a Roadrunnernél, és Jesse szerint elkanyarodik majd a bevált formuláktól. „Tizennégy demónk van, és nagyon örülök, hogy a banda még egy lemezt készít velem – vagy ha Isten is úgy akarja, még többet is", mondta az énekes egy rádióinterjúban nemrég. „A demók alapján annyit mondhatok, hogy az emberek meg fognak lepődni, mert ismét nagyon magasra tették a lécet a srácok. Az anyag nagyon gyors, tényleg súlyos, és nem olyan, amit az emberek várnak, ez biztos. Még így is kiráz tőle a hideg, ahogy beszélünk róla..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.