Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Killswitch Engage: áprilisban jön a formulákkal szakító korong

Áprilisban jelenik meg a Roadrunnernél a Killswitch Engage egyelőre még cím nélküli új nagylemeze, amely az első lesz Jesse Leach énekessel fronton a 2002-es Alive Or Just Breathing óta.

Jesse Leach egy friss nyilatkozatban megerősítette: áprilist lőtte be megjelenési céldátumnak a massachusettsi metalcore pionír Killswitch Engage. A tábor elég régóta vár a zenekar visszatérésére, mert igaz ugyan, hogy Adam Dutkiewiczék rengeteget koncerteznek, de utoljára 2009 nyarán adtak ki stúdiólemezt. A zenekar nevét viselő akkori album színvonalába nem lehetett belekötni, de a Killswitch ekkor már tényleg rengeteg bírálatot kapott az önismétlések miatt, amit egyébként a korábbi években is sokan a szemükre vehettek. Amennyiben hihetünk nekik, ennek a következő anyag véget vet majd, és nemcsak azért, mert ezen már nem Howard Jones, hanem újból a banda eredeti torka, Jesse Leach énekel.

Az énekes szerint az új Killswitch album igen súlyos lesz. „Egyértelműen ez az eddigi leggyorsabb lemezünk. Nagyon súlyos, de azért persze benne vannak a jellegzetes killswitches fordulatok, dallamos dolgok is. Kipróbáltam pár új énekstílust is: üvöltés, ordítás, hörgés, ráadásul rétegezve, szóval tényleg nagyon sűrű az egész.” Az énekes azt is hozzátette, hogy a jó előre kiszivárgott No End In Sight nem jellemzi az album irányvonalát. „Szerintem az a leggyengébb nóta az egész albumon. Igazság szerint azt sem bánnám, ha nem kerülne fel rá, mert a többi nóta sokkal jobb. De mivel játszottuk és már a rajongók is ismerik, fel fogjuk tenni a lemezre, de ettől még egyértelműen ez a leggyengébb pont. Most, hogy elkészült a teljes anyag, biztosan nem ez lesz róla az a téma, amit élőben is előszedünk…”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.